Trepartsaftalen om at få flere flygtninge i arbejde har været en stor succes. Det glemmer Rockwool Fonden i deres nye undersøgelse om flygtninges beskæftigelse.

GettyImages
08.06.18 DIB Nyheder

DI: Rockwool Fonden bruger gamle tal i nye beregninger for flygtninges beskæftigelse

Når Rockwool Fonden konkluderer, at uddannelse giver højere løn og beskæftigelse blandt flygtninge, bygger det på gamle beregninger. Derfor skal jobindsatsen blandt flygtninge fortsætte, mener DI.

Rockwool Fonden offentliggjorde fredag en undersøgelse, der viser, at ikke-vestlige flygtninge og familiesammenførte indvandrere har nemmere ved at få et job, hvis de uddanner sig i Danmark.

Forskningsleder Jacob Nielsen fra Rockwool Fondens Forskningsenhed påpegede i den sammenhæng, at resultatet bør tages med i overvejelserne om fremtidens integrationsindsats.

Men undersøgelsen bygger på tal frem til 2016, og dermed inden regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik den såkaldte trepartsaftale, der siden har fået beskæftigelsen blandt flygtninge til at stige med 150 procent.

Derfor opfordrer DI at regeringen holder fast i indsatsen med at få flygtninge i arbejde.

- Der er ingen grund til at satse mindre på at sende flygtninge i job. Rockwoolfondens undersøgelse handler om tiden inden trepartsaftalen i 2016, og billedet ser helt anderledes ud i dag. Det har været en klar succes at få flygtninge hurtigere ud på arbejdsmarkedet, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.

Læs også: Flygtninge i job: Jernvilje og arbejdsglæde

Vi risikerer at tabe de gode resultater på gulvet og svække integrationen. Steen Nielsen, Vicedirektør

Flere flygtninge kommer i job i dag 

I Rockwool Fondens undersøgelse sammenlignes flygtninge, der tog en uddannelse i Danmark inden 2016, med flygtninge, der ikke gjorde. Konklusionen er, at uddannelse skaber højere beskæftigelse.

Men frem til 2016 var alternativet til uddannelse i de fleste tilfælde passiv forsørgelse, og derfor kommer uddannelse til at se attraktivt ud, siger Steen Nielsen og tilføjer:

- Siden trepartsaftalen er antallet af flygtninge i arbejdet steget fra 5.500 til 13.700 personer. Aftalen virker ganske enkelt. 

Han mener derfor, det er vigtigt at holde fast i den nye kurs fra 2016, der fører til beskæftigelse for flygtningene.

- Ellers risikerer vi at tabe de gode resultater på gulvet og svække integrationen, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Læs også: Flere flygtninge skal i job

Skrevet af:
Oliver Fruergaard

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold