I Microsoft Danmark er ca. en tredjedel af medarbejderne kvinder. Det er ikke godt nok, siger adm. dir. Marianne Dahl Steensen, Fredag var hun med i debatten 'Kvinder - erhvervslivet har brug for jer' hos DI på Folkemødet.

Fotoillustration: Belle Djerberg
15.06.18 DIB Nyheder

Microsoft-CEO: Målet er 50 pct. kvinder i alle ledelseslag

Adm. direktør Marianne Dahl Steensen arbejder målrettet på at få flere kvinder i ledelsen i Microsoft Danmark. Tech-koncernens mål er 50 pct. kvinder på alle ledelseslag. Læs artiklen, hvor hun forklarer, hvorfor kvinder er vigtige for arbejdsstyrken - og se, hvad Folkemødet ellers bød på fredag.

Hvad betyder kvinder i ledelse for arbejdskraften i Danmark?

– I forhold til kompetencer er kvinder de mest veluddannede. Så længe de er mindre anvendte end mænd, er der et enormt uudnyttet potentiale. Vi kan spørge os selv, om vi som virksomheder har råd til at lade det gå til spilde.

Hvad betyder kvindelige ledere for Microsoft?

– Kvinder er vigtige forbrugere og beslutningstagere i vores marked. Hvis vi ikke har kvinder ansat med de rette kompetencer, og hvis de ikke kommer i spil, rammer vi ikke vores eget marked.

I har cirka en tredjedel kvindelige ledere på alle niveauer, er det godt nok?

– Nej. Vi er stolte af, at vi trods alt har en tredjedel kvindelige medarbejdere på tværs af organisationen og hele vejen op – det er svært at opnå i vores branche. Men det er ikke godt nok. Vi stræber efter 50 procent kvinder i alle ledelseslag. Vi har en regel om, at der skal være minimum én kvindelig kandidat i slutfeltet, når vi ansætter – og vi er gode til at ansætte kvinder, her ligger vi på omkring 50 procent, men vi taber en del igen. Vi arbejder på at få kvinderne til at blive og udvikle sig hos os.

Hvad skal der til?

– Vi har generelt en tæt karrieredialog med vores kvindelige medarbejdere, og vi er særligt opmærksomme, når de går på barsel – og når de er midt i 40’erne. Det er typisk der, hvor de falder fra – eller får deres første leder- og siden toplederstilling. Og så kigger vi meget på kulturen. Historisk har vi været gode til at hylde teknikeren eller supersælgeren – klassiske ”mandejob”. Her skal vi blive bedre til at hylde projektlederen, som har leveret en fantastisk kundeoplevelse.

Som virksomhedsleder stillede du op til debat med bl.a. ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) om integration via jobbet. Hvorfor?

– Danmark har en særlig udfordring. Vi tror på myten om, at vi har ligestilling. Det har vi ikke. Kun Malta har færre kvindelige ledere end os i EU. Jeg håber, jeg kan være med til at holde fokus på, at vi har et problem. Så skal løsningerne nok komme. Og det er ikke gjort med ansættelsen af en kvindelige topchef. Kvinder er lige så fordomsfulde som mænd. Begge køn skal hjælpe med at få rettet op på uligheden – til alles bedste.

Læs også: Teknisk skole er ikke tabervejen

FM18 og DI

14. – 16. juni 2018
I Allinge, Bornholm
Det ottende af slagsen
2011: 10.000 deltagere
2017: 100.000 deltagere
DI har være med siden 2011
I år DI 17 debatter i Klostergaarden 
Se hele DI’s program

EU's indre marked har 25 års byllupsdag. Det fejrede Jens Peter Bonde, Karsten Dybvad, Margrethe Vestager og Per Christensen i DI's æresport - og på Instagram

Foto: Morten Svenningsen

_____________________________________________________________________________________________

Direktør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen - en del af DI har været ude at trille - følg med på Twitter hos DI Business og Dansk Industri

Foto: Thomas Møller Sørensen
Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold