ISS har flere end 3.000 medarbejdere med anden etnisk herkomst og i alt 118 nationaliteter ansat i Danmark. Adm. dir. Flemming Bendt forklarer i videoen,  hvad der skal til for at få flygtninge og indvandrere integreret.

Video: Marie Victoria Nedergaard
17.06.18 DIB Nyheder

Video: "Sådan har vi succes med integration hos ISS"

ISS har stor succes med at integrere via jobbet. Adm. direktør Flemming Bendt forklarer i videoen herover - og i artiklen herunder - at det bl.a. er et middel til at sikre rengøringskoncernen nok medarbejdere i en tid med mangel. Se desuden hvad Folkemødet ellers bød på lørdag.

Hvad betyder integrationen af indvandrere og efterkommere for arbejdskraften i Danmark?

– Det betyder noget for arbejdsudbuddet. Lige nu stiger manglen på arbejdskraft igen. For faglærte som for eksempel kokke og teknikere, men også for ufaglærte. Lige før den seneste finanskrise måtte vi sige nej til opgaver, fordi vi ikke kunne skaffe folk nok. Det er ”bad for business”. Så det gælder om at få aktiveret den arbejdskraft, der er tilgængelig og parat til at kunne tage fat.

ISS har cirka 50 procent medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk, er det noget, I bevidst søger?

– Nej. Vi fokuserer på, om folk kan og vil arbejde hos os, uanset om de er fra Søborg eller Syrien. Det afgørende er, at de kan yde en god service til kunderne. Hvis de derimod ikke er så gode til for eksempel sprog, har vi sprogundervisning, pixibøger og videoer, vi sætter ind.

Hvad koster det – og hvad giver det?

– Vi er dybt afhængige af vores vigtigste aktiv – mennesker. Vi kan ikke bare sætte en robot ind. Men vi ser også, at teams med høj mangfoldighed – også på for eksempel køn og alder – performer 3,7 procentpoint bedre end ensartede teams. Så det er et plus for bundlinjen. Og det giver en stor stolthed i de enkelte teams at hjælpe et andet menneske, som måske ikke har haft nemt ved at komme i job.

ISS har 118 nationaliteter, hvad ved I om, hvad der virker?

– Den vigtigste integration sker via jobbet. Jo hurtigere en flygtning kommer i job, desto bedre for integrationen. Vi skal for eksempel ikke parkere flygtninge på et asylcenter eller i kommunalt regi i halve og hele år. Det passiviserer den energi, han eller hun har brugt på at komme herop.

Som virksomhedsleder stillede du op til debat med blandt andet integrationsminister Inger Støjberg (V) om integration via jobbet. Hvorfor?

– Jeg har en holdning, og jeg ved noget om, hvad der virker. Som arbejdsgivere kan vi gøre mere, men vi har brug for politisk hjælp til for eksempel at nedbringe asyl­processen, mindske bureaukratiet og øge incitamentet til at vælge job over sofa – for eksempel ved at sænke skatten på først tjente krone.

FM18 og DI

14. – 16. juni 2018
I Allinge, Bornholm
Det ottende af slagsen
2011: 10.000 deltagere
2017: 100.000 deltagere
DI har være med siden 2011
I år DI 17 debatter i Klostergaarden 
Se hele DI’s program

DI’s adm. direktør Karsten Dybvad var imponeret over ’Sort Hold’: Venstres UngdomRadikal Ungdom og SF Ungdom, der vandt i konkurrencen om at lave den stærkeste vision for ’verdens bedste uddannelser’ i Klostergaarden lørdag.  

Video:Marie Olivia Nedergaard

_________________________________________________________________________________________________________________

Radikal Ungdom løb med sejren i DI's traditonsrige Politiske Meldodi Grand Prix på Folkemødet i lørdags. Med vindersangen 'En ode til EU-glæden'. Og glade var de - ungdomspolitikerne.

Video: Marie Victoria Nedergaard
Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold