01.06.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Amerikansk arbejdsmarked har ikke brug for protektionisme

Den amerikanske ledighed falder til historisk lavt niveau, men Trumps protektionisme kan true den økonomiske fremgang.

Amerikansk ledighed falder til 3,8 pct. – ledigheden har ikke været lavere siden 1969. Jobrapporten viser samtidig, at der blev oprettet 223.000 nye arbejdspladser i maj.

- Donald Trump har travlt med at lukke USA af for omverden, men den protektionistiske linje kan overhovedet ikke begrundes ud fra hensyn til amerikanske arbejdspladser. Jobrapporten viser, at beskæftigelsen er rekordhøj og at ledigheden ikke har været lavere siden 1969, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Det amerikanske arbejdsmarked er midt i det længste opsving nogensinde, og økonomien har lige nu hverken brug for stimulanser eller beskyttelse Allan Sørensen, Cheføkonom

- Øget protektionisme og timingen af den amerikanske skattereform virker besynderlig. Det amerikanske arbejdsmarked er midt i det længste opsving nogensinde, og økonomien har lige nu hverken brug for stimulanser eller beskyttelse, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- USA er vores virksomheders næststørste eksportmarked. Selv om vi burde glæde os over stærk efterspørgsel på det amerikanske marked, så er vi ekstremt bekymrede over den seneste udvikling med told på europæisk stål og aluminium. En handelskonflikt kan gøre det svært at omsætte amerikansk vækst til danske ordrer og arbejdspladser, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold