21.06.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Endnu en jobrekord lægger pres på virksomhederne

Antallet af lønmodtagere stiger stadig efter 60 måneder i streg med konstant vækst. Det giver bedre muligheder end nogensinde før for at komme i job, men det strammer også nettet om virksomhederne, der får sværere og sværere ved at finde nye medarbejdere.

I den seneste måned er antallet af lønmodtagere steget med 3.400. Desuden er der de seneste fem år i gennemsnit blevet 3.200 flere personer med et lønmodtagerjob pr. måned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Den flotte stigning på 3.400 nye job i april måned og den markante vækst på 3.200 nye job hver måned gennem de sidste fem år er vildt imponerende. Det er en bemærkelsesværdigt lang periode, hvor så mange mennesker har fået nye job hver eneste måned, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Den flotte stigning på 3.400 nye job i april måned og den markante vækst på 3.200 nye job hver måned gennem de sidste fem år er vildt imponerende Steen Nielsen, Vicedirektør

- Måned efter måned med jobrekorder og udsigten til 3 millioner i job næste år lægger pres på virksomhederne, som har svært ved at finde de nødvendige dygtige medarbejdere. Og der er ingen udsigt til, at det bliver anderledes i den kommende tid. Derfor må vi lægge os i selen i virksomhederne for at uddanne flere faglærte medarbejdere, og politikerne må gøre, hvad de kan for at bidrage til flere medarbejdere, f.eks. ved at gøre det nemmere at ansætte udenlandske medarbejdere, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold