Illustration: Josefine Amalie Madsen
19.06.18 DIB Nyheder

Oliestat slår til ved VM i økonomi

Chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI) forudser på baggrund af syv økonomiske variable resultaterne af dagens VM-kampe i økonomi.

I onsdagens kampe mødes Uruguay og Saudi-Arabien, Portugal og Marokko, samt Iran og Spanien.

Hos bookmakerne er Uruguay klare favoritter til en sejr over modstanderne. Men i økonomiens verden tager Saudi-Arabien teten og sejrer med god hjælp fra et bedre erhvervsklima og en lavere offentlige gæld. Uruguay kan alene hamle op med oliestaten, når det kommer til erhvervsfrekvensen.

I onsdagens to øvrige kampe mødes Portugal og Marokko og Iran og Spanien. I begge kampe flugter økonomien med den fodboldmæssige styrke og Portugal og Spanien hiver sejren hjem. Både Spanien og Portugal må dog se sig slået, når det kommer til den offentlige gæld. Hvor den i Iran og Marokko er på henholdsvis 54 og 64 procent af bruttonationsproduktet (BNP), så er det tilsvarende tal i Spanien og Portugal henholdsvis 97 og 121.  

- De sydeuropæiske lande slæber rundt på en meget stor offentlig gæld, og det gør det alt andet lige sværere for landene at gå i offensiven, hvis en økonomisk krise igen skulle presse dem. Det svarer lidt til at have en svag udskiftningsbænk i fodboldens verden, som også kan vise sig at være meget dyrt, hvis der pludselig opstår skader, siger chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI).

Se det fulde program og resultaterne fra VM i økonomi her. 

Relateret indhold