Illustration: Josefine Amalie Madsen
19.06.18 DI Business Nyheder

DI's VM i økonomi - dag 6

Chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI) forudser på baggrund af syv økonomiske variable resultaterne af dagens VM-kampe.

På VM's sjette dag mødes Colombia og Japan, Polen og Senegal, samt Rusland og Egypten. 

Chefanalytiker Allan Sørensen har udarbejdet en regnemodel, der forudsiger en artig overraskelse i kampen mellem Japan og Colombia - hvis ellers kampen stod i økonomi. Colombia er nemlig store favoritter på grønsværen, men på den økonomiske front kommer Japan ud som vinderen.

-  Det bliver et utrolig tæt opgør mellem Japan og Colombia. Japan står stærkest på erhvervsklima og erhvervsfrekvens, men Colombia netter en enkelt gang på baggrund af en lavere offentlig gæld end Japans, der er på svimlende 236 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

En lang fortid i den økonomiske superliga gør altså Japan til svage favoritter og følger du modellen og smider en 100 kroneseddel på Japan, får du lige knap 600 kroner igen. Hvis altså økonomi og fodboldkundskaber går hånd i hånd.   

Læs også: 127 mio. japanske forbrugere venter på danske varer

Svært at gøre forretning i Senegal og Egypten

I dagens to øvrige kampe vinder Polen over Senegal, mens værtsnationen, Rusland, henter en sikker sejrer over Egypten, der især tynges af et dårligt erhvervsklima og en lav erhvervsfrekvens.

- Der er masser af potentiale i både Senegal og Egypten. Problemet er bare, at det i begge lande kan være en udfordring at drive virksomhed, hvilket en placering som henholdsvis nummer 140 og 128 på Verdensbankens ”doing business”-index er en klart bevis for, siger Allan Sørensen.

Du kan se hele DI’s VM i økonomi her:

Allan Sørensen

Chefanalytiker

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk
Relateret