DI tager torsdag hul på i alt 17  debatter  i gang på Folkemødet på Bornholm. Mangel på medarbejdere er årets hovedtema

Illustration: Camille Heleene Lotte Henningsen
13.06.18 DIB Nyheder

Virksomhederne mangler medarbejdere - hvor skal de komme fra?

Mangel på arbejdskraft er øverst på DI's dagsorden på Folkemødet, der starter torsdag, for vores medlemmer har svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere, forklarer DI's kommunikationsdirektør Marion Haneerup. Læs hvad DI ellers har på programmet på den første folkemødedag på  Bornholm.

Dansk Industris medlemmer deler én udfordring for tiden:

– Vores virksomheder har svært ved at skaffe de dygtige medarbejdere, de skal bruge, siger kommunikationsdirektør Marion Hannerup, DI.

Når virksomhederne mangler medarbejdere, rammer det hele Danmark. For der går en lige linje mellem mangel på arbejdskraft og udvikling af vores samfund.

– Når virksomhederne ikke kan skaffe nok medarbejdere, må de takke nej til ordrer. Og når virksomhederne tjener mindre, betaler de mindre skat og skaber færre nye arbejdspladser. Det betyder, at der er færre penge til udvikling af Danmark. Derfor sætter DI manglen på medarbejdere på dagsordenen på årets Folkemøde på Bornholm, siger DI’s kommunikationsdirektør.

Læs også: DI: Beskæftigelsen kan nå tre millioner næste år

Mød engagerede virksomheder

På DI’sscene i Klostergården kan publikum møde ungdomspolitikere, ministre, fagforeningsfolk, eksperter og mange andre på slap linje.

– De kan også møde DI’s medlemsvirksomheder og ved selvsyn konstatere, at virksomhedslederne – ud over at drive en lønsom virksomhed – i høj grad også er engageret i det samfund, de er en del af, siger Marion Hannerup.

2,7 millioner danskere er i job nu. Det er det højeste antal nogensinde – og ledigheden er tilsvarende lav.

– Der er ikke kun ét svar på, hvordan vi skaffer nok af de rette hænder og hoveder i fremtiden. Virksomhederne skal selvfølgelig tage deres del af ansvaret ved at uddanne nok faglærte. Men virksomhederne kan ikke løse manglen på medarbejdere alene, siger Marion Hannerup.

Læs også: Vild jobvækst i servicebranchen

Højt til loftet

Publikum kan se frem til debatter om alt fra, hvordan vi uddanner flere lærlinge til, hvordan vi får flere på kanten af arbejdsmarkedet i job, og hvordan vores virksomheder kan tiltrække flere udenlandske talenter.

– På Folkemødet er der dejligt højt til loftet. Også i de alvorlige diskussioner får publikum altid en god kombination af humor og stof til eftertanke. Ligesom de gerne skal gå derfra med en forståelse af, at det er de dygtige virksomhedsledere og deres medarbejdere, der leverer vækst og velstand i Danmark – til gavn for os alle, siger DI’s kommunikationsdirektør.

FM18 og DI

14. – 16. juni 2018
I Allinge, Bornholm
Det ottende af slagsen
2011: 10.000 deltagere
2017: 100.000 deltagere
DI har være med siden 2011
I år DI 17 debatter i Klostergaarden
Se hele DI’s program

Adm. direktør Karsten Dybvad og DI næsten klar til Folkemødet 2018 i Klostergaarden i Allinge - og på Instagram

Foto: Marie Oliva Nedergaard

_________________________________________________________________________________________________________

Virksomhederne har frem for alt også ansvaret for at oprette endnu flere praktikpladser, så virksomhederne selv uddanner de faglærte medarbejdere, som de har så hårdt brug for i fremtiden. Karsten Dybvad, Adm. direktør

_________________________________________________________________________________________________________

17 arrangementer hos DI i Klostergaarden - bl.a. et om lobbyisme på fredag kl. 09:15. Følg med på Twitter hos DI Business og Dansk Industri

Foto: Sahra Gade Hansen

_________________________________________________________________________________________________________

Foto: Camille Heleene Lotte Henningsen

_________________________________________________________________________________________________________

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold