Designbranchen har oplevet stor vækst i omsætningen siden 2009.

Foto: Henning Larsen
16.07.18 DIB Nyheder

Gode råd for 165 mia. kr.: Rådgiverbranchen stormer frem

Konsulentvirksomhederne oplever kraftig fremgang. Sidste år voksede rådgiverbranchens omsætning med seks procent. Blandt andet den digitale udvikling har skabt øget behov for eksperter, siger DI Rådgiverne, som forudser voksende omsætning i de kommende år.

Den danske rådgiverbranche nåede sidste år en rekordomsætning på 165 milliarder kroner, viser nye tal fra Dansk Industri (DI). I løbet af 2017 steg omsætningen med seks procent. Hermed fortsættes den markante vækst, som branchen har oplevet siden 2014, hvor man for alvor kom ud af finanskrisens skygge. 

Tallene vidner om en dansk rådgiverbranche i topform, mener direktør i DI Rådgiverne Henriette Søltoft.

- Mit bud er, at den historisk høje omsætning vil blive ved med at stige kraftigt i de kommende år. Finanskrisen er for alvor slut, og virksomhedere søger ekstern rådgivning som aldrig før, siger hun.

Rådgiverne gør virksomheden klar til fremtiden

Den øgede efterspørgsel på rådgivere skyldes ifølge Henriette Søltoft, at især teknologien og måderne, vi tænker digitalisering og markedsføring på, er under konstant og stor forandring. Det får virksomhederne til at søge eksperter, der kan hjælpe dem til at navigere på nye markeder.

- For eksempel skal detailhandlen i dag mestre nye, avancerede algoritmer for at markedsføre sig selv over for forbrugerne på nettet. Eller hvis man i landbrug eller eksempelvis inden for energi eller vandforsyning arbejder med store anlæg, kan man pludselig spare mange penge ved at bruge droner til at overvåge og vedligeholde dem, siger Henriette Søltoft og konkluderer:

- Udviklingen går lynhurtigt i dag, og virksomhederne har brug for specialiseret viden for at forblive skarpe og konkurrencedygtige.

Hun tilføjer, at større indtjening hos virksomhederne samt et øget fokus på de internationale markeder også kan forklare, hvorfor rådgiverne pludselig er i høj kurs.

De kreative rådgivere på fremtog

Arkitektvirksomheden Henning Larsen er et godt eksempel på en dansk virksomhed, der mærker den stigende efterspørgsel på rådgiverarbejde.

Siden 2009 har virksomheden haft konstant vækst, fortæller CEO Mette Kynne Frandsen, der forventer at øge omsætningen med 10 procent inden næste år.

- Vi oplevede lidt stilstand under og lige efter finanskrisen, men særligt i de sidste tre år har der været fart på, fortæller Mette Kynne Frandsen og fortsætter:

- Nu har vi travlt. Og ikke kun i Danmark – vi har lige åbnet et nyt kontor i New York, hvor vi oplever en voksende efterspørgsel, ligesom vi har startet projekter i Belfast, Bruxelles og Gdansk.

Og ligesom andre områder kræver omstilling og nytænkning, gør design af bygninger og byer også.

-  Private investorer og pensionskasserne investerer mere i byudvikling og bæredygtigt byggeri. Og mange virksomheder skifter til nye, fleksible kontorer, der bedre passer til den moderne arbejdsdynamik, siger Mette Kynne Frandsen og understreger, at virksomheden har vækstet meget på bæredygtighed og bygherrerådgivning de sidste tre år.

Ser man nærmere på, hvor væksten inden for rådgiverbranchen har været størst, er det virksomheder med sans for design, der har nydt bedst af opsvinget. Siden 2009 er branchens omsætning steget med syv procent årligt i gennemsnit. I 2017 lød omsætnings-stigningen på hele 10 procent.

Læs også: Det digitale konsulentmarked i største vækst nogensinde 

Vækst top 3

Følgende brancher har oplevet størst omsætningsvækst mellem 2008-2017

 

Designvirksomhed: 7 % pr. år

 

It-konsulenter 4,1 % pr. år

 

Advokatvirksomhed 3,3 % pr. år

 Skrevet af: 
Oliver Fruergaard

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold