09.07.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Tiltrængt fremgang i eksporten

Efter at have været på retræten i det første halvår af 2018, er den nedadgående trend endelig vendt, og eksporten går igen frem. Tiltrængt, mener DI.

- Eksporten går endelig frem efter seks måneder i bakgear. Det er utrolig vigtigt, at der igen kommer fart på eksporten, da det er den store motor i dansk økonomi, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Jeg har været skuffet og forundret over den seneste tilbagegang i eksporten, derfor er det rart endelig at se fremgang. Virksomhederne har nemlig slet ikke har fået den start på 2018, som den stærke efterspørgsel i udlandet burde have givet anledning til, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Eksporten går endelig frem efter seks måneder i bakgear. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Der er stadig pæn fremdrift på vores eksportmarkeder, og derfor forventer vi at fremgangen i eksporten fortsætter. Den eskalerende handelskrig kan dog give eksportvirksomhederne store udfordringer i 2018. Det er afgørende, at finder en løsning, der kan sikre den frie handel. Optrapper Donald Trump konflikten over for EU vil det for alvor skade dansk eksport, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Vareeksporten steg med 2,5 pct. i maj. Eksporten i årets fem første måneder ligger dog 1,3 pct. under de samme måneder året før. Især eksporten af fødevarer og maskiner ligger på et lavere niveau end sidste år, men netop disse to grupper fik fremgang i maj.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold