Høs i ugens Techtopia-podcast om big data- og AI-brug i sportens verden.

Foto: Techtopia
02.07.18 DI Business Nyheder

Podcast: Big data og AI svigtede Tyskland til VM

Techtopia-podcasten ser denne uge på, hvordan det tyske landshold til VM i fodbold gjorde brug af big data og kunstig intelligens - men det hjalp ikke mandskabet til at gå videre i turneringen.

Tyskland kæmpede hårdt i VM i fodbold. Holdet fik hjælp af det tyske softwarefirma SAP, der har lavet løsningen Sports One, men hvad består løsningen af?

SAP og det tyske fodboldforbund har sammen udviklet et video cockpit og et player dashboard med udgangspunkt i holdets øgede behov for at kunne analysere og dele relevant kampdata effektivt og dermed skabe det bedst mulige udgangspunkt for at vinde.

Læs også: Podcast: Kunstig intelligens hjælper sejlsport

Formålet er at sætte det tyske landsholds kampanalytikere og trænerteam i stand til hurtigt at identificere mønstre og spiltendenser og udvikle strategier til at udnytte modstandernes potentielle svagheder.

SAP Sports One skal hjælpe sportshold og organisationer med at digitalisere og optimere deres præstation ved at koordinere processer om administration, træning, hold, ledelse, rekruttering og fysiske helbredsprocesser i en samlet løsning.

Tyskland røg ud af VM, men SAP og det tyske fodboldlandshold arbejder på løsninger, der skal forbedre udviklingen af den næste generation af tyske landsholdsspillere. Kunstig intelligens og maskinlæringsfunktioner i kampanalyse er udvalgt som nøgleprioriteter. For eksempel meget hurtigere og nemmere kunne identificere komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser baseret på mønsterdetektion og positionsdata.

Medvirkende:
Bernd Huwe, SAP

Læs også: Podcast: Algoritmer påvirker meningsdannelsen - hvordan bliver de ansvarlige?

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk
Relateret