Podcasten Techtopia ser denne uge på, forsøg på Roskilde Festival, som studerende fra DTU står bag.

Foto: Techtopia
09.07.18 DIB Nyheder

Podcast: El-biler leverer strøm til Roskilde Festival, mens AI spiller beerpong med gæster

Studerende fra DTU bruger Roskilde Festival som laboratorium for smart strømstyring og oplæring af kunstig intelligens. Techtopia-podcasten har kigget på to projekter.

Årets Roskilde Festival var i år et laboratirium for en flok studerende fra DTU, der arbejder med smart strømstyring og oplæring af kunstig intelligens. 

Roskilde Festival har i år besluttet af fjerne en dieselgenerator, som førhen har forsynet madboderne på Food Court med elektricitet. De ingeniørstuderendes projekt vil medvirke til at holde det maksimale elforbrug af Food Court under det niveau, som det er muligt at levere efter generatoren er fjernet. Såkaldt peak-shaving er nøglen til at udjævne forbruget og derved nedbringe det maksimale forbrug af el i Food Court.

El-bilernes batterier oplades, når der er lavt forbrug. Når der er højt forbrug kan de aflades og derved levere strøm og på den måde "flytte" dele af forbruget til et tidspunkt, hvorpå der er lavt forbrug.

Læs også: Podcast: Kunstig intelligens hjælper sejlsport

Ølspil træner neuralt netværk. Det er et bord med mikrofoner, massevis af LED-pærer og en computer. Når en bordtennisbold rammer bordet, kan computeren høre, hvor bolden lander og visualisere positionen af nedslaget i realtid. Bordet indgår i en workshop, hvor man kan prøve at træne et neuralt netværk og efterfølgende bruge det til et alternativ spil beer pong.

Deltagerne genererer data til bordet, så det kan lære at lokalisere nedslaget af en bordtennisbold.

Fremtidige udgaver af bordet kan måske bruges som et billigt og fleksibelt smartboard. Man vil kunne sætte en mikrofon i hvert hjørne af et skrivebord, montere en lille projektor og bruge bordet som en stor touch skærm. Det giver stor fleksibilitet og vil være langt billigere end touch skærme.

Medvirkende: 
Andreas Gamborg, studerende DTU
Albert Seligmann, studerende DTU
Tobias Mouritzen, studerende DTU

Læs også: Podcast: Algoritmer påvirker meningsdannelsen - hvordan bliver de ansvarlige?

Skrevet af:

Niels Petersen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold