Traditionen tro holder jobmarkedet ferie i sommermånederne. Men i år indikerer en måling foretaget blandt DI's medlemsvirksomheder, at der også vil blive ansat mange nye medarbejdere henover sommeren.

Foto: Skyfish
02.07.18 DIB Nyheder

Virksomheder bruger sommeren på at hyre nye folk

En DI-rundspørge viser , at virksomhederne har godt gang i ansættelsen af nye medarbejdere i sommermånederne. Firmaet Combineering A/S er en af dem  .

18.000. Så mange nye medarbejdere vil blive ansat på de danske virksomheder i 2. og 3. kvartal. Det viser en rundspørge til topcheferne i Dansk Industris (DI) virksomhedspanel. I alt har 465 topchefer svaret på rundspørgen.

En af de virksomheder, der er klar til at ansætte nye folk er Combineering A/S i Birkerød, der har specialiseret sig i nyttiggørelse af industrielle restprodukter.

- Vi har rigtig travlt og er i gang med at ansætte 6 nye folk. Cirkulær økonomi som vi arbejder med er rigtig hot, siger CEO Lars V. Jørgensen, der fortæller, at Combineering i dag tæller 30 mænd og kvinder.

Virksomhederne ser lyst på fremtiden Kent Damsgaard, Politisk direktør

Optimisme hos små og store virksomheder

I DI ser man de forventede mange nyansættelser som et tegn på, at højkonjunkturen vil fortsætte henover sommermånederne.

- Virksomhederne ser lyst på fremtiden - det gælder både de små og de store virksomheder og de virksomheder, som importerer og eksporterer. Det vidner om et bredt funderet opsving i dansk økonomi, hvis største udfordring er, om virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for, siger direktør Kent Damsgaard fra DI.

Han finder det især bemærkelsesværdigt, at eksportvirksomhederne holder humøret oppe trods den eskalerende handelsstrid mellem USA og dets samhandelspartnere. Kent Damsgaard advarer dog om, at striden kan påføre Danmark og danske virksomheder stor skade, hvis den fortsætter.

- Eksporten har historisk været drivkraften bag den økonomiske fremgang herhjemme, og danske virksomheders salg i udlandet danner grundlag for 775.000 job. Det er derfor vigtigt, at handelsstriden ikke eskalere yderligere, siger Kent Damsgaard.

USA kan starte handelskrig med ny straftold

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk