DI's kommunikationsdirektør Marion Hannerup fylder 60 år den 23. august 2018

22.08.18 DIB Nyheder

Dansk Industris kommunikationsdirektør fylder rundt

Dansk Industris kommunikationsdirektør og direktionsmedlem Marion Hannerup har, siden hun blev ansat i 2012,  haft visionen om at give DI en skarpere profil og at få DI’s budskaber til at nå bredere ud. Hendes mål er klart: Politikere og befolkning skal forstå med hjerne og hjerte, at hvis virksomhederne vinder – så vinder Danmark og danskerne.

Marion Hannerup, der fylder 60 år den 23. august, har mere end 25 års erfaring som journalist, kommunikatør, nyhedsredaktør, chefredaktør og administrerende direktør.

Det er kendetegnende for Marion, at uanset om hun arbejder med journalistik eller kommunikation, går hun aldrig på kompromis med etikken. For hende er det helt centralt, at de mennesker, hun kommer i berøring med, skal behandles ordentligt, uanset, om det er personer, hun er enig eller uenig med. For Marion er det desuden afgørende, at modtagerne af budskaberne kan regne med, at de er baseret på pålidelige kilder og troværdige oplysninger.

Marion har gennem sin karriere vist, at hun både selv kan stå i spidsen for en virksomhed, men også agere som rådgiver for administrerende direktør, Karsten Dybvad, i Danmarks største erhvervsorganisation.

I Dansk Industri står Marion i spidsen for en kommunikationsstrategi, der bl.a. skal få erhvervsorganisationen til at kommunikere, så det bliver tydeligt for omverden, at succesfulde virksomheder er forudsætningen for vækst, velstand og et stærkt velfærdssamfund.

Marion begyndte sin karriere hos Danmarks Radio som reporter på TV-Avisen og var derefter med til at lancere DR2 som nyhedsredaktør for flagskibet Deadline. Siden blev hun ansat som administrerende direktør og chefredaktør for den sundhedsfaglige nyhedsavis Dagens Medicin, som hun startede op i Danmark for den svenske mediekoncern Bonnier. Avisen blev hurtigt en økonomisk og faglig succes. Den vandt priser for sin uafhængige, undersøgende journalistik og for at have en afgørende betydning for debatten i sundhedssektoren. Efter at have stået i spidsen for Dagens Medicin var Marion med til at sætte klima og miljø på den internationale dagsorden som kommunikationsansvarlig for EU's Miljøagentur i Danmark.

I sit senere virke som selvstændig kommunikationsrådgiver har Marion løst en bred vifte af opgaver. Hun har bl.a. været med til at lancere en nyhedsavis i Slovenien, etablere demokratinetværket ”Women Journalists of Excellence" for marokkanske journalister, og hun har udarbejdet en strategi- og forretningsplan for den hviderussiske tv-kanal Belsat, som producerer uafhængige nyheder til befolkningen.

Sideløbende har hun undervist i strategisk kommunikation på den journalistiske efteruddannelse i Danmark, Grønland og på Færøerne samt coachet en række erhvervsledere.

Undervejs i karrieren har Marion også fundet tid til at skrive krimi-romanen ”Fantasia Projektet”, en samfundsgyser om bioteknologi, som hun skrev i samarbejde med daværende kollega på TV-Avisen, Poul Brink og til at starte en nordisk børnehave i Bruxelles.

Marion Hannerup er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har gennem sit liv boet i Holland, Kuwait, England, Belgien og Danmark. I dag bor hun på Frederiksberg, er gift og har tre voksne børn, som hun elsker at rejse med.

Marion Hannerups fødselsdag bliver markeret med en reception i Industriens Hus fra kl. 14.30 til 16.30 fredag den 24. august 2018.

Tim Smidemann
Skrevet af:

Tim Smidemann

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk