"Hvis vi taler om de virkelig garvede, moderne svindlere, så er det i denne elektroniske tidsalder håbløst langsomt, hvis man venter med at jage svindlerne, til man får en revision af virksomhedens regnskab, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

02.08.18 DIB Nyheder

DI støtter strammere kurs over for skattesyndere

DI støtter skatteminister Karsten Lauritzen's (V) ambition om at justere reglerne, så de virksomheder, der har problemer med skattebetalingen, skal kunne pålægges revision, indtil der kommer orden i sagerne. Men advarer mod at genindføre revisionspligten for alle lovlydige virksomheder.

Revisionspligten er ad flere omgange blevet lempet, så mange mindre virksomheder i dag slipper for denne administrative byrde. Men nu taler skatteminister Karsten Lauritzen (V) om at justere reglerne, så de virksomheder, der har problemer med skattebetalingen, skal kunne pålægges revision, indtil der kommer orden i sagerne.

- Vi er enige med skatteministeren i, at det vil være forkert at pålægge alle virksomheder revisionspligt, bare fordi nogle af dem ikke kan – eller vil – efterleve skattereglerne. I stedet skal der sættes målrettet ind, der hvor problemet er, og derfor støtter vi, at der bliver indført tvungen revision i en tidsbegrænset periode som en sanktion over for virksomheder, der har problemer med at overholde reglerne, siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri (DI). 

Læs også: SKAT vil lære virksomheder at undgå momskarruseller

Brug datakilder til at fange snydere

Han understreger, at alle virksomheder skal betale den skat, som de skal. For at finansiere offentlige udgifter, for at sikre generel troværdighed og tillid til skattesystemet og for, at det store flertal af lovlydige virksomheder ikke udsættes for ulige konkurrence.

- Vi vil opfordre til, at skattemyndighederne fortsætter arbejdet med at udvikle bedre værktøjer til at identificere fejl og snyderi på baggrund af det voksende antal datakilder, myndighederne har til rådighed. Virksomhedens regnskab er jo blot én informationskilde, og hvis vi taler om de virkelig garvede, moderne svindlere, så er det i denne elektroniske tidsalder håbløst langsomt, hvis venter med at jage svindlerne, til man får en revision af virksomhedens regnskab, siger Kent Damsgaard.

Læs også: Deletjeneste vil sætte prop i sort arbejde

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret