Se videoen fra Grundhos Holding A/S og mød erhvervsuddannelseslederJesper Kvistgaard og industriteknikerlærling Nicklas Hansen.

Video: Marie Victoria Nedergaard
02.09.18 DIB Nyheder

DI Prisen: Smede programmerer også robotter og tegner i 3D hos Grundfos

I den kommende uge præsenterer vi her på siden de fem nominerede til DI-Prisen 2018. I dag fra Grundfos, som er nomineret fordi de: "Har skabt et lærlingemiljø, der tiltrækker mange unge mennesker. Bl.a. en stor digital indsats, der skaber opmærksomhed om uddannelsesmulighederne."

Tænk på en smedelærling: Ser du en fyr med sorte negle og blå Kansas-overalls, der står og svejser? Sådan er det, men ikke kun. 

– Vores klejnsmedelærlinge programmerer også robotter og tegner i 3D iført en hvid t-shirt, siger Jesper Kvistgaard, der leder Grundfos’ erhvervs­uddannelsesafdeling.

Han fortæller, at der er masser af fordomme om at være i lære som faglært. Men at Grundfos arbejder hårdt på at gøre op med dem.

Uanset om pumpekoncernens 160 lærlinge starter som klejnsmed, automatikmekaniker, industritekniker eller på en af de i alt 18 uddannelser, Grundfos tilbyder, skal han eller hun for eksempel igennem et startforløb i erhvervsuddannelsesafdeling.

– Vi er oppe mod gymnasiernes stærke ry for socialt sammenhold, så vi sørger for alt fra træning og bagning til fiskeri og gaming. Vi arrangerer også teambuildingture, har personlige samtaler med de unge hver tredje uge og sikrer, at de får en god start – og et godt netværk, siger Jesper Kvistgaard.

Og det virker. Efter flere år med dalende antal ansøgere til Grundfos’ faglærte uddannelser har pumpekoncernen igen ”overskud”. Han fremhæver især erhvervsuddannelsesafdelingens Facebookside, som lærlingene selv styrer, som den store billetsælger.

– Før udleverede vi et faktaark om uddannelsen til klejnsmed. Nu fokuserer vi på at vise, hvilket liv de unge kan få under uddannelsen – hverdagen, teknologien, projekterne og rejserne, siger han og understreger at nok faglærte er helt afgørende for at beholde produktion og udvikling i Danmark.

– Vi er dybt afhængige af det rette mandskab med de rette kvaliteter. Det kan vi ikke nødvendigvis hente derude. Det er vores ansvar selv at sikre det, siger lederen af Grundfos’ erhvervsuddannelsesafdeling.

Alle DI-medlemmer kan stemme på en vinder frem til d. 11. september. Du afgiver din stemme via din invitation til DI Topmødet 2018.

Fakta om DI Prisen

DI Prisen gives i år til en virksomhed, der via praktikpladser har gjort en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

De nominerede er:

Grundfos Holding A/S
JENSEN Denmark A/S
JEROS A/S
Lindpro A/S
netIP 

Vinderen af DI Prisen offentliggøres på DI Topmødet 18. september 2018. 

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret