30.08.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Behov for stram finanspolitik

Hvis fremgangen skal fortsætte, skal vi følge en ansvarlig økonomisk linje – og sørge for at virksomhederne har nok dygtige hænder og hoveder.

Regeringen har i dag offentliggjort Økonomisk Redegørelse, som spår en vækst på 1,8 pct. i både 2018 og 2019. Den angivne vækst i 2018 er dog korrigeret for en engangsbetaling i 2017. Uden denne korrektion skønnes væksten i BNP at blive 1,4 pct. i 2018.

- Regeringen lægger op til en stram finanspolitik. Det er en fornuftigt kurs. DI opfordrer regeringen til at holde et skarpt øje med konjunktursituationen og være klar til at stramme yderligere, hvis der opstår alvorlige mangelsituationer på arbejdsmarkedet. Ligeledes opfordres folketingets øvrige partier til ikke at bringe yderligere udgiftskrævende forslag ind i forhandlingerne uden finansiering hertil, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Regeringen lægger op til en stram finanspolitik. Det er en fornuftigt kurs. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Den ansvarlige økonomiske linje i forslaget til finanslov kan desuden med fordel suppleres med at gennemføre reformer, der øger arbejdsudbuddet, siger Morten Granzau.

- Regeringen forventer en pæn fremgang i både produktion og beskæftigelse. Men det forudsætter, at der er tiltrækkeligt med dygtige hænder og hoveder til at løse opgaverne. Hver 10. virksomhed mister i øjeblikket ordrer, fordi de mangler medarbejdere, siger Morten Granzau.

- I DI er vi lidt bekymrede over en ret skuffende udvikling i produktion og BNP den seneste tid. Vi håber dog, at vi meget snart igen vil se større fremgang i eksport og produktion, men det kan blive udfordrende at nå den fremgang i BNP, som regeringen skønner, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold