30.08.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Høj vækst i USA er positivt for Danmark

Trods megen politisk uro om protektionisme og handelskrig, så fortsætter væksten i den amerikanske økonomi. Endda på et højt niveau.

Amerikansk økonomi voksede med 4,2 procent i andet kvartal. Dette er 0,1 procent højere end den foreløbige opgørelse viste.

- Amerikansk økonomi skyder lige nu en utrolig høj fart. Flere og flere kommer i arbejde, og sammen med den nye skattereform har det løftet forbrugertilliden til højeste niveau siden 2000. Derfor tegner tredje kvartal i 2018 også ganske lovende, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Flere og flere kommer i arbejde, og sammen med den nye skattereform har det løftet forbrugertilliden til højeste niveau siden 2000 Allan Sørensen, Cheføkonom

- Sammen med de seneste måneders styrkelse af dollaren giver fremgangen i USA’s økonomi gode muligheder for danske virksomheder på det amerikanske marked. Det er dog helt afgørende, at vi kan handle frit over Atlanten, hvis vi skal omsætte den gode efterspørgsel til dansk eksport, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

- Amerikanerne har optrappet handelskrigen med Kina, og den øgede protektionisme vækker bekymring. Handelsstriden med EU er dog aflyst, og der er gjort klare fremskridt i relationerne til Mexico. Vi håber, at det varer ved, og vi også i fremtiden har en god adgang til det amerikanske marked, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold