07.08.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Industrien holdt dampen oppe i sommervarmen

Industriens produktion steg 0,3 pct. i juni. Over de seneste tre måneder er produktionen steget 0,6 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Produktionen i danske industrivirksomheder steg 0,3 pct. i juni. Over de seneste tre måneder er produktionen steget 0,6 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Industrien trodsede både international uro og dansk sommerhede og satte lidt mere gang i maskinerne i juni. Og vi forventer, at fremgangen forsætter på den anden side af sommerferien, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Den danske industri har klaret sig væsentligt bedre end mange af vores europæiske konkurrenter. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Der har ellers ikke været meget fremgang i industrien i løbet af første halvår af 2018, hvor det europæiske opsving også er taget en anelse af i fart. Derfor er det rigtig positivt, at industrivirksomhederne alligevel har formået at sikre sig flere ordrer og øge produktionen, i en tid der oven i købet er præget af international uro og handelskrig, siger Morten Granzau.

 

- Hvis man træder et skridt tilbage og ser på det lidt større billede, så har der faktisk været fremgang i industriens produktionen hvert år siden 2010, og den er i dag på et højt niveau. Og den danske industri har klaret sig væsentligt bedre end mange af vores europæiske konkurrenter. Det tegner et billede af en stærk dansk industri, der hiver mange eksportkroner hjem til Danmark, og som sikrer vækst og beskæftigelse i hele landet, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret