03.08.18 DIB Nyheder

Nøgletal: USA's jobmarked holder dampen oppe trods svag juli

Kongetallet fra den amerikanske jobrapport viser, at der blev skabt 157.000 arbejdsplader i juli. Ledigheden faldt til 3,9 procent.

Der blev skabt 157.000 arbejdsplader i USA i juli, og ledigheden faldt til 3,9 procent, viser den amerikanske jobrapport "kongetallet". 

- Kongetallet var lidt til den lave side i juli, men samtidig revideres de seneste måneder op. Dermed fortsætter det rekordlange opsving på det amerikanske arbejdsmarked, hvor beskæftigelsen er på all-time high. Det gavner også de danske virksomheder, som er massivt tilstede i USA, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Dermed fortsætter det rekordlange opsving på det amerikanske arbejdsmarked, hvor beskæftigelsen er på all-time high. Det gavner også de danske virksomheder, som er massivt tilstede i USA Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Fremgangen på det amerikanske jobmarked står i kontrast til Trumps fortsatte protektionistiske udmeldinger og handelskrigsretorik over for Kina, som han netop mener skal sikre amerikanske job. Men en handelskrig vil snarere ende med at gøre varer dyrere for amerikanerne selv og reducere væksten i USA, siger Morten Granzau.

- Heldigvis er forholdet mellem USA og Europa blevet forbedret på det seneste, og det er naturligvis godt nyt for de mange danske virksomheder, der sender varer over Atlanten. Men handelskrigen med Kina truer stadig, og det kan også ramme danske virksomheder, som for eksempel sender varer direkte fra deres kineske fabrik til USA, siger Morten Granzau.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold