Lars-Peter Søbye, DI’s formand og CEO i COWI,  byder velkommen til DI’s topmøde

18.09.18 DIB Nyheder

DI-formand: Vi skal blive bedre til at brande Danmark for udenlandske talenter

Danmark er i vækst men har potentiale til meget mere. Den største udfordring er mangel på arbejdskraft, og erhvervsliv og politikere skal blive bedre til at arbejde sammen om at eksportere Danmarks kvaliteter, budskabet fra Lars-Peter Søbye, DI’s formand og CEO i COWI, ved DI’s topmøde.

”Når folkestemninger og populisme dominerer dagsordenen, og man råber til hinanden på de sociale medier, er det vigtigere end nogensinde, at vi holder hovedet koldt. Og at vi som virksomhedsledere holder liv i samtalen. At vi både lytter og bidrager med velovervejede synspunkter, så vi får flere gennemtænkte beslutninger til gavn for både velfærd og vækst.”

Sådan lød opfordringen fra DI’s formand og CEO i COWI, Lars-Peter Søbye, da han holdt indgangstale ved DI’s topmøde. Han er blandt andet bekymret for udmeldinger fra verdens topledere om protektionisme, men understregede i næsten samme åndedræt, at der – set med danske øjne – er meget at glæde sig over for tiden.

- Vi står i dag i en situation, hvor der næsten ikke er nogen arbejdsløshed i Danmark. Vi har mere end 2,7 mio. lønmodtagere på det danske arbejdsmarked – det højeste nogensinde. Og den største trussel for væksten er ikke mangel på ordrer, men mangel på hænder og hoveder. Det er et meget positivt udgangspunkt, vi har. Men det er nødvendigt, at vi handler nu for at sikre en stærk fremtid, sagde Lars-Peter Søbye ved topmødets start.

Læs også: DI-udspil skal skaffe 42.000 flere medarbejdere

Der ligger også en stor opgave i, at vi bliver bedre til at vise Danmarks styrker frem både hjemme og ude Lars-Peter Søbye, DI’s formand og CEO i COWI

Få det bedste ud af alle mennesker

Formanden kom på scenen igen – hvor han kom i moderator Cecilie Becks røde interviewstol mod slutningen af topmødet. Her blev han bedt om at opsummere de indtryk, han havde fået under begivenheden.

- Jeg bed især mærke i HKH Kronprins Frederiks tale. Han sagde, at talent findes hos alle mennesker i alle virksomheder i alle brancher. Dén pointe er også gået igen hos flere virksomhedsledere og politikere her i dag. Vi skal blive endnu bedre til at få det bedste ud af alle. Og her har vi alle – virksomheder, politikere, kommuner og borgere – et stort ansvar, sagde Lars-Peter Søbye.

Læs også: Syrisk buschauffør er blevet lokal kendis i Odense 

Brug for talent- og brandingstrategi

Han pointerede også, at politikere og erhvervsliv bør arbejde sammen om at tiltrække og fastholde de udenlandske talenter.

- Vi har behov for en decideret talentstrategi, der giver attraktive karrieremuligheder. Samtidig ved vi, at kendskabet til Danmark simpelthen er for lavt. Så der ligger også en stor opgave i, at vi bliver bedre til at vise Danmarks styrker frem både hjemme og ude.

- Vi kan være stolte af den korte afstand mellem ledelse og medarbejdere, balancen mellem arbejdsliv og fritid, og at Danmark er et trygt, rent og rart land med et godt velfærdssystem. Det skal vi blive bedre til at vise frem, sagde Lars-Peter Søbye.

Læs også: DI vil trække sydeuropæisk arbejdskraft til Danmark

DI's formand, Lars-Peter Søbye, der også er CEO i COWI, fortæller om indtryk fra DI's topmøde i interview med moderator Cecilie Beck.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold