DI har haft kontor i Shanghai i 15 år. Nu har byen tildelt DI's direktør, Glen Mikkelsen, prisen Magnolia Silver Award  for sit og kontorets  arbejde.

12.09.18 DIB Nyheder

DI direktør modtager fornem pris i Shanghai

Mangeårig indsats for tiltrækning og udvikling af danske virksomheders aktiviteter i Kina giver eftertragtet pris til DI’s direktør i Shanghai

Dansk Industris indsats med at hjælpe over 100 danske virksomheder ind på det kinesiske marked, får nu en fornem anerkendelse for arbejdet. 

Det sker med tildelingen af den såkaldte Magnolia Silver Award, der årligt gives til udlændinge, som har ydet en særlig indsats for økonomisk eller kulturel udviklingen i Shanghai og dets internationale samarbejder. Denne ære blev den 12. september tildelt Glen Mikkelsen, der siden 2011 har været direktør for DI-Asia Base – DI’s kontor i Kina.

- Jeg er meget stolt over anerkendelsen, som er et klap på skulderen ikke bare til alle vores dygtige kinesiske og danske ansatte, men også er en ’legacy award’, der skal deles med vores aktive bestyrelse og mine to forgængere på posten, siger Glen Mikkelsen.

DI-Asia Base er et joint venture mellem Dansk Industri og rådgivningsvirksomheden Asia Base, og har siden etableringen i Shanghai i 2003 hjulpet godt 100 danske virksomheder ind på det kinesiske marked.

I dag assisterer kontoret 40 virksomheder med selskabsadministration, kontorfaciliteter, hosting af personale m.m, og godt 55 ansatte har daglig gang på hovedkontoret i det centrale Shanghai.

15 år uden anmærkninger

Særligt i de sidste tre år er antallet af virksomhedsetableringer og ansættelser gennem DI-Asia Base vokset massivt. Udvælgelseskomiteen under Shanghai’s lokalregering har i lige så høj grad vægtet DI’s mangeårige samarbejde med lokale myndigheder og det faktum, at der i alle 15 år aldrig har været en personalesag eller negativ anmærkning af nogen art. Og kombinationen glæder Glen Mikkelsen:

- Vores berettigelse er at sikre danske virksomheder let, tryg og effektiv opstart i Kina, og jeg er utrolig glad for, at prisen kommer som anerkendelse af, at vi er lykkedes med det og samtidig har opbygget og understøttet et dansk ry for ordentlighed – både for os selv og vores medlemmer.

Mobil Industrial Robots, der fremstiller robotter til intern transport i en given produktion, har trukket på DI’s kontor i Shanghai for at komme ind på markedet.

Robotter fik hul på Kina

- Hele set-uppet med DI’s kontor har været rigtig positivt for os. DI har håndteret HR og rekrutteringsdelen. Og så har det været en stor fordel for os, at DI har været tæt på de kinesiske medarbejdere, hvilket er betryggende, når man ikke er i Kina hver anden uge, har adm. direktør Thomas Visti tidligere forklaret til DI Business om valget af regionalkontoret.

Læs mere her: SMV’er har fået Kina på hjernen

Hele set-uppet med DI’s kontor har været rigtig positivt for os. Thomas Visti, adm. direktør, Mobil Industrial Robots

Matcher DI’s internationale strategi

Bestyrelsesformand Thomas Bustrup, der er direktør og COO i Dansk Industri, har siddet for bordenden siden den spæde begyndelse, hvor kontoret primært assisterede sourcing aktiviteter, til i dag, hvor Shanghai er blevet en global metropol og kunderne også er hightech vækstvirksomheder som Mobile Industrial Robots og OnRobot eller helt tunge spillere som Danish Crown og Ørsted.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi har haft mulighed for at bidrage positivt for så mange og for så bredt et spektrum af medlemmer. Ikke mindst fordi vi har kunnet gøre det på markedsbetingelser, hvor kontoret i Kina i alle 15 år har været overskudsgivende og bidraget til, at vi som international erhvervsorganisation kan investere i lignende ydelser i andre vigtige og udfordrende markeder, siger Thomas Bustrup, og henviser til DI’s tilsvarende koncepter Rusland, Indien og Brasilien samt indsatser som Danish Cleantech Hub i New York.  

Læs også: Fjernvarmen fremmes i Kina

Fakta om DI i Kina

*     DI-Asia Base har hjemme i hjertet af Shanghai, Kinas kommercielle centrum med godt 27 millioner indbyggere.

*    Kontoret er værtsfamilie, hvor i dag 20 virksomheder har deres Shanghai ansatte hostet og supporteret på DI’s kontor. Herunder selskaber som Jensen, Gram Equipment, Scandinavian Tobacco, KK Wind Solutions, Eltronic, Westrup, Jomitek, BHJ, Skamol, Østerberg, Power Stow, Vetaphone, Thomsen Food Line og OnRobot m.fl.

*   Kontoret tilbyder fuld administration af datterselskaber, hvilket i dag benyttes af flere af de ovennævnte men ligeledes en række virksomheder, der har egne faciliteter andersteds i Shanghai eller Kina i øvrigt: Herunder Danish Crown, Ørsted, Mobile Industrial Robots, Vola, IFU, Hamlet Protein m.fl. 

*    Kontakt direktør Glen Mikkelsen på +86 139 1778 4076 eller glmi@diab.cn, hvis du vil vide mere om DI’s aktiviteter i Kina

Relateret indhold