Video: Marie Victoria Nedergaard
06.09.18 DIB Nyheder

DI Prisen: Elever får lige så stor del i overskuddet hos netIP

NetIP er en af fem nominerede virksomheder til DI Prisen 2018 for sin lærlingeindsats.  Firmaet passer på deres lærlinge bl.a. ved at hjælpe tilflyttere med bolig.

– De er ligeværdige medarbejdere fra dag ét.

Svaret falder prompte, når man spørger HR-ansvarlig Berit Møller hos netIP, hvad it-virksomheden kan i forhold til sine 17 datateknikerelever.

Når en elev starter på kontoret i Thisted får han eller hun arbejdstøj, computer, telefon og sundhedsforsikring. Eleverne får kun relevante tek­niske opgaver og bliver ikke sat til at hente kaffe. Og de får del i virksomhedens overskudsdeling på lige fod med alle andre.

– Førsteårseleven får det samme beløb som seniorkonsulenten, selvom der er mange års erfaring mellem de to – også når eleven er på skole. Det er en af vores måder at vise, at eleverne er ligeværdige spillere på holdet, siger Berit Møller.

Siden 2013 har it-virksomheden satset bevidst på at få flere elever. Hvor netIP havde tre elever i 2013, er der i dag 17.

– I modsætning til tidligere betragtes eleverne nu som fremtidens guld – og det har vendt oplevelsen af at være elev hos os markant. Og det er altafgørende for, at vi kan skaffe de dygtige medarbejdere, vi skal bruge for at fortsætte væksten, siger netIP’s HR-ansvarlige.

15 af de tidligere elever er nu ansat som konsulenter, et par stykker er blevet seniorkonsulenter, og to er med i ledelsen. It-virksomheden har lige nu 20 ansøgere på venteliste til en elevplads.

Berit Møller fortæller, at 50 procent af de nuværende 17 datatekniker­elever ikke er fra lokalsamfundet, men er flyttet til Thisted for at blive elev hos netIP.

– Vores mål er, at eleverne bliver vilde med at være hos os, for vi tror på, at lysten driver værket. De er et fantastisk frisk pust til netIPs øvrige 91 medarbejdere, så de er alle investeringerne værd, siger Berit Møller.

Alle DI-medlemmer kan stemme på en vinder frem til d. 11. september. Du afgiver din stemme via din invitation til DI Topmødet 2018.

Fakta om DI Prisen

DI Prisen gives i år til en virksomhed, der via praktikpladser har gjort en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

De nominerede er:

Grundfos Holding A/S
JENSEN Denmark A/S
JEROS A/S
Lindpro A/S
netIP 

Vinderen af DI Prisen offentliggøres på DI Topmødet 18. september 2018. 

Hanne Merete Lassen

Hanne Merete Lassen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3868
  • Mobil +45 5136 3166
  • E-mail haml@di.dk

Relateret indhold