DI ønsker mange gange tillykke til alle årets 19 vindere af landets regionale lærlingepriser.

Collage: Belle Djerberg
14.09.18 DIB Nyheder

”En dag sidder jeg i din direktørstol”

Årets 19 vindere af landets regionale lærlingepriser oser af energi, ambitioner og engagement. Der er stor stolthed, arbejdsglæde og ansvarlighed hele vejen rundt i en tid med skyhøj efterspørgsel på faglærte og rig mulighed for at gøre karriere for eleverne.

Eline er en rollemodel, der udfordrer sine kolleger og ledere fagligt. Johan fra Sorø lavede et smykkeskrin til konen som svendestykke, som tak for at kunne rejse til Herning fem dage om ugen, mens Casper sætter kurs mod VM i Skills i Rusland.

Eller hvad med Christian fra Hirtshals. Han benyttede den første julefrokost i firmaet til en kæk snak med direktøren – med udfordringen: ”En dag sidder jeg i din stol!” – en melding der gav ham tilnavnet ”Den lille direktør” i resten af læretiden. 

DI ønsker mange gange tillykke til alle årets 19 vindere af landets regionale lærlingepriser. 

Citater herunder er hentet fra virksomhedernes indstillinger til prisen. 

 DI AALBORG

Niklas Hwiid Poulsen

Elektriker

Aalborg Tech, Frederiksberg TEC 

ACTAS A/S, Aalborg

”Niklas har en perfektionistisk tilgang til de håndværksmæssige opgaver og efterlader aldrig en opgave eller kollega, før arbejdet er helt færdigt, og kunden er tilfreds. Talrige gange har han trukket det tunge læs og afveget fra private planer for at blive færdig med en opgave eller for at hjælpe kolleger i mål.”

 

DI BORNHOLM

Andreas Kofoed

Industriteknikker

CNC, NEXT København

Borntek Industri A/S, Rønne

”Andreas er meget vellidt både af ledelse og af kolleger og giver altid en hånd med. Han tager gerne på job udenfor arbejdstiden, for at tilse en ubemandet produktion, udtage stikprøver eller foretage kontrolmålinger. Fagligt er Andreas således utrolig stærk på mange områder.”

 

DI FYN

Casper Ruth

Industritekniker

Syddansk Erhvervsskole

Budweg Caliper A/S, Odense

”Høj faglig stolthed gør, at kun det bedste er godt nok for Casper. På skolen er han en utrolig vellidt elev, både blandt medstuderende og faglærer. Alle lytter, når han byder ind med ideer og løsninger til opgaver. Casper er kreativ og nyder at blive udfordret på det faglige, tekniske og teoretiske.”

 

DI HORSENS

Chris Møller

Industritekniker

Learmark – Horsens

Glud & Marstrand A/S

”Chris er videbegærlig og har en stor ansvarsfølelse. Han inddrog fritiden til at lære nyt – eksempelvis i brugen af nyt software. Han kaster sig gerne ud i nye udfordringer og er ligeledes god til at sortere unyttig viden fra. Chris afsluttede forløbet med et flot 10 tal.”

 

DI HOVEDSTADEN (guld)

Eline Regina Nielsen

Elektriker

Den jydske Haandværkerskole og TEC

Lindpro A/S, Glostrup

”Eline er en rollemodel. Hun fik 12 i svendeprøve, er meget ambitiøs, engageret og med høj faglig integritet, og står ikke tilbage for at udfordre sine kolleger og ledere fagligt. Eline er formand for lærlingeklubben og bidrager til, at Storkøbenhavn får flere unge til erhvervsuddannelser.”

 

DI HOVEDSTADEN (sølv)

Laurits Juhl Jakobsen

Værktøjsmager

Skive Tekniske Skole

Balyfa, Glostrup

”Laurits er initiativrig og får ting til at ske. Han tog ansvaret for opdatering af samtlige værktøjsrapporter og er i dag primære bruger af vores nye fræsermaskine til 1,6 mio. kr. Laurits kom med anden uddannelse i bagagen og er i dag vigtig for firmaets gode omdømme hos kunder og samarbejdspartnere.”

 

DI HOVEDSTADEN (bronze)

Andreas Øhrgaard Westh

Industri­tekniker

Next Kbh.

Linatex A/S, Herlev

”Andreas er kreativ, hjælpsom og selvstændig, og forstår at vende ting på hovedet og komme med anderledes, lønsomme løsninger. Hjælper ældre svende med at programmere og er respekteret blandt kolleger. Og så holder han seminar på ingeniøruddannelse i Aarhus sammen med Linatex’ topchef.”

 

DI ROSKILDE/KØGE BUGT

Lotte Rose Nielsen

Kontoruddannelse

Roskilde Handelsskole

DLF Seeds A/S, Roskilde

”Lotte tog fra start ansvar midt under en større it implementeringsproces, og løste opgaver med ihærdighed, overblik og faglig omhu. Undervejs med stort socialt overskud ift. øvrige kolleger. Hun yder god kundeservice og formår at formidle teknisk vanskelige ting.”

 

DI LOLLAND-FALSTER

Julie Lærke Lorentzen

Kontoruddannelse

ZBC Næstved

E.ON Wind Services A/S, Rødby

”Julie blev ansat efter et afbrudt uddannelsesforløb i offentligt regi, pga. sygemeldinger som følge af en kronisk sygdom. Vi er vant til mange daglige ubekendte faktorer, og det mind-set kan let overføres til en arbejdsplads, hvor der skal være plads til det enkelte individ. Julie bidrager med meget positivitet og ejerskab.”

 

DI MIDT VEST

Krasimir Deyanov Petrov

Industritekniker

­Herningsholm Erhvervsskole

Plastix A/S, Lemvig

”Krasimir forvalter sin flerkulturelle baggrund mesterligt. Han er engageret overfor kolleger og arbejdsområder og har en høj faglig stolthed med bidrag til flere teknologi-udviklingsprojekter. Som person utrolig rar og på mange måder en kulturbærer.”

 

DI SILKEBORG

Casper Rasmussen

Industri­tekniker

Mercantec

KVM Industrimaskiner A/S, Kjellerup

”Casper har gennem hele uddannelsen udvist en stor faglig dygtighed, overblik og evne til at sætte sig ind i virksomhedens processer og metoder. Han er meget vellidt, og i 2017 vandt Casper regionsmesterskabet i Skills for industriteknikere. Siden blev han Danmarksmester og er nu udtaget til VM 2019 i Rusland.”

 

DI SKIVE/VIBORG

Morten Nielsen

Smed

Mercantec

Danlaser A/S, Skals

”Morten har i en alder af 20 år opbygget solid erhvervserfaring og er uden tvivl firmaets mand. Han udfordrer gerne sig selv og sine kompetencer. Han løser altid opgaverne til virksomhedens og kundernes bedste. Morten er populær blandt kolleger og altid klar med en hjælpende hånd.”

 

DI SYDSJÆLLAND

Christopher Niece

Klejnsmed

CELF

Novenco Building & Industry A/S, Næstved

”Christopher viste fra første dag ansvar, modenhed og supergodt håndelag. Han arbejder på lige fod med de dygtigste svende og hjælper gerne nyere lærlinge både fagligt og socialt. Trods en knæoperation passede han hurtigt igen sit arbejde.”

DI SYDVESTJYLLAND

Casper Brun Pedersen

EUX

Jyske Håndværker skole

Lindpro A/S, Esbjerg

”Casper viser stort ansvar, bl.a. gik han forrest gennem et større projekt med industrianlæg, hvor han styrede og prioriterede opgaver for udlærte svende. Det krævede stort overblik, koordinering og arbejde i både aftentimer og weekender, for at nå deadline. Casper er vellidt og yderst lun at være sammen med.”

 

DI TREKANTSOMRÅDET

Betina Vandel

Styrings- og reguleringstekniker

SDE Vejle

Tricon Electric A/S, Kolding

”Betina har kæmpet en sej kamp. Hun er mor til to børn og er samtidig ordblind. Alligevel valgte hun at investere tid og kræfter i at få en uddannelse. Familie og kolleger har støttet op undervejs, og Betina nåede i mål med en svendeprøvekarakter på 12 i den mundtlige eksamen.”

 

DI THY/MORS

Alexander Pedersen

Smed

TEC College Aalborg

KK-Metal A/S, Hørdum

”Alexander har fra første dag været en utrolig ihærdig ung mand ud over det sædvanlige. På første hovedforløb havde han ni svejsecertifikater, hvilket vi ikke har set før.  Han er vellidt af alle, stiller meget høje krav til sig selv og vil lære alt. Derfor har han været igennem mange produktionsprocesser på KK-Metal.”

 

DI VENDSYSSEL

Christian R. Nielsen

Klejnsmed

EUC Nord

Hirtshals Yard, Hirtshals

”Christian er faglig præcis og stiller meget store krav til sig selv. Han udviser stor selvstændighed og er et forbillede for værftets øvrige lærlinge. Efter kun én måned meddelte han direktør Rasmus Brohus ved julefrokosten, ”at han skulle vide, at han en dag sad i Rasmus´ direktørstol.”

 

DI VESTSJÆLLAND

Johan Larsen

Maskinsnedker

­Herningsholm Erhvervskole

Orebo Træindustri A/S, Stenlille

”Med opbakning fra familie (kone og tre børn i Sorø) valgte Johan Herningsholm, overbevist om, at her uddannes de bedste maskinsnedkere. Han er en fantastisk god og hjælpsom kollega, der giver konstruktiv kritik og gode ideer ved produktionsmøder. Svendestykket var et smykkeskab til konen som tak for, at han kunne få lov til at tage til Herning ugens fem første dage.”

 

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold