Borgmester Nils Borring (A) fra Favrskov Kommune mener, at kommunen er "lidt af et smørhul", når det kommer til arbejdsmarkedet. Men han finder det stadig svært at konkurrere med Aarhus Kommune på erhvervsfronten.

Foto: Favrskov Kommune
04.09.18 DIB Nyheder

Favrskov Kommune er bedst til at skaffe virksomhederne medarbejdere

DI’s Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse viser, at Favrskov er den kommune i Danmark, der er bedst til at skaffe hænder og hoveder til virksomhederne.

På tværs af Danmark oplever virksomhederne store problemer med at rekruttere medarbejdere nok til at løse deres opgaver. Men nogle steder er kommunerne bedre end andre til at få de ledige i arbejde og sikre virksomheder medarbejdere.

Den allerbedste kommune er Favrskov Kommune i Midtjylland. Det viser DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, der i år er udvidet med en analyse af kommunernes jobindsats, der baserer sig på 14 statistiske indikatorer og næsten 7.700 virksomheders svar. 

Favrskov tager titlen blandt andet fordi, de er ekstraordinært hurtige til at få de ledige tilbage i job. Og fordi de lokale virksomheder siger, at der er et godt samarbejde med kommunen og jobcentret om at skaffe hænder og hoveder.

I Favrskov Kommune modtages sejren med stor glæde.

- Vi har rent faktisk gjort en stor indsats for at blive bedre til at hjælpe virksomhederne med at få medarbejdere. Virksomhederne har fået et fast kontaktperson på jobcentret. Og jobcentrene har fået til opgave, at gøre en ekstra indsats for at blotlægge virksomhedernes behov, siger borgmester Nils Borring (S) fra Favrskov Kommune.

Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad, mener, at Favrskov Kommune er et foregangseksempel for resten af landet.

- Favrskov forstår at udnytte de gode tider til at få de ledige hurtigt i gang igen og undgå at kommunens borgere står uden for arbejdsmarkedet i længere tid. Når kommunen tilmed ligger i toppen, hvad angår samarbejde med virksomhedslederne og evne til at finde kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne, så kan man ikke andet end være imponeret over deres indsats, siger Karsten Dybvad.

Læs også: Ikast-Brande har Danmarks bedste erhvervsklima

Det midtjyske område har tradition for en høj bevidsthed om, at når det går godt for kommunens virksomheder, så får kommunen tilført arbejdspladser og skattekroner til bedre skoler, daginstitutioner og anden velfærd Karsten Dybvad, Adm. direktør

Midtjylland i top

På arbejdsmarkedsområdet er Favrskov bestemt ikke den eneste kommune fra det midtjyske område, der gør det rigtig godt. Lige i halen på østjyderne følger kommunerne Ikast-Brande, Holstebro, Hedensted og Odder. Kun Nordfyns Kommune bryder den jyske dominans i top 10.

- Det midtjyske område har tradition for en høj bevidsthed om, at når det går godt for kommunens virksomheder, så får kommunen tilført arbejdspladser og skattekroner til bedre skoler, daginstitutioner og anden velfærd, siger Karsten Dybvad

I bund 10 dominerer kommuner fra Sjælland – især københavnske forstadskommuner. Nederst ligger Hørsholm Kommune, der især dumper på samarbejde med virksomhederne og evnen til at skaffe lokal arbejdskraft.

I opgørelsen af kommunernes indsats på arbejdsmarkedsområdet vægter de næsten 7.700 svar fra virksomheder og 14 statistiske indikatorer hver 50 procent.

Læs alle analyserne fra DI's Lokalt Erhvervsklima analyse her. 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold