Better Collective har over 120 ansatte i hovedkontoret i København - halvdelen er udlændinge, forklarer Vice President og chef for HR, Camilla Bille.

Foto: Niels Hougaard
22.10.18 DIB Nyheder

Firma født til global jagt på medarbejdere

HR-chef Camilla Wissing Bille henter årligt et stort antal udenlandske medarbejdere til vækstkometen Better Collective i København. Det globale har altid været en del af virksomhedens DNA.

Man tager to grundlæggere, to studiekammerater og en lillebror. Og så ansætter man en tysker på fuld tid.

Den opskrift lagde i 2009 grunden til firmaet Better Collective efter fem års forberedelse. I dag er virksomheden en af landets hurtigt voksende iværksættervirksomheder, hvor udenlandske medarbejdere har været en afgørende faktor fra første dag.

– Det har gjort det nemmere for os at være født på den måde. Fra starten blev kimen jo lagt til, at vi i dag er lykkes med at få så mange udenlandske medarbejdere, for det har altid været et vilkår for os. Vi tænker talentjagten i bredere forstand end Danmark, fortæller Camilla Bille, Vice President og chef for HR i internetvirksomheden Better Collective.

Hun har været med siden 2009, og var den ene af de to studiekammerater, der flyttede med ind i Toldbodgade midt i København, da virksomheden fik egen adresse. I første omgang i et enkelt lokale – i dag er hele adressen inklusive baghuset fyldt med virksomhedens medarbejdere, mens der også vokses uden for landets grænser. Over 120 ansatte har deres daglige gang i hovedsædet, halvdelen med udenlandsk pas.

Læs også: Hvorfor er danskerne så underlige?

Grænsen mellem venner og kolleger flyder sammen. De udenlandske medarbejdere bliver hurtigt en del af et netværk. Vice President og chef for HR Camilla Bille, Better Collective

”Which team is the fastest” står skrevet med tusch på et whiteboard ved en gruppe medarbejdere, hvilket harmonerer med den sportsånd, der er grundlaget for virksomheden. Pengene tjenes nemlig på online spilindustrien, hvor Better Collective skaber trafik og brugere til kunder som bet365 og Unibet.

Læs også: Danskere: Udlændinge en gevinst for vores arbejdspladser

Fælles ansættelsesproces

Virksomheden har brug for mange kompetencer, blandt andet it-specialister med viden om spil-industrien, sport og internettet i bred forstand. Derfor er talentjagten international og ansættelsesprocessen fælles for alle.

– Jeg tænker i det daglige ikke over, hvem der er hvad. Vi har jo nok en fordel i, at vi hele vejen igennem har været internationale, så der er ikke behov for at lægge en ny retning for at tiltrække medarbejdere i andre lande. Vi gør ingen forskel på medarbejderne. Der er ikke et særligt spor for udenlandske medarbejdere, forklarer Camilla Bille.

I de første år blev især ansat udlændinge, der allerede boede i Danmark og derfor kunne dansk. I 2013 blev der sadlet om og væksten blev skruet i vejret. En større gruppe udlændinge kom til på samme tid, og derfor skiftede Better Collective fra dansk til engelsk som hovedsprog.

– Det handlede ikke kun om at få profiler med de rette kompetencer, men også om at vi har nogle globale produkter, hvor det ikke gav mening, hvis det kun var danskere, som stod for udviklingen, siger Camilla Bille.

Netop det store antal udlændinge er med til at sikre succes’en, for de er aldrig alene i en dansk-domineret arbejdskultur. Det skaber i sig selv et fællesskab.

Læs også: Udenlandsk leder: ”Danskere er ikke så åbne, som de tror”

Grænser flyder sammen

– Det sociale er afgørende, og det fik vi allerede lagt som et fundament fra firmaets start, fordi grænsen mellem venner og kolleger flyder sammen. De udenlandske medarbejdere bliver hurtigt en del af et netværk, siger Camilla Bille.

Et grundigt opstartsprogram er også en del af succes’en. Fra start går et introforløb i gang, hvor medarbejderen kommer rundt i alle afdelinger. Det sikrer også, at de hurtigt kommer i gang med selve arbejdet.

– Vi har et årshjul for HR, der skal sikre perfomance og velbefindende. Det er blandt andet vores halvårlige BDD (MUS). Vores personaleforening, hvis bestyrelse for tiden udelukkende er udlændinge, arrangerer sociale events igennem hele året, fortæller HR-chefen.

Better Collectives vækst, som hidtil har fokuseret på europæiske markeder, styrker den tværkulturelle forståelse. Virksomheden har afdelinger i Østrig, Frankrig, Serbien og Grækenland med ca. 120 medarbejdere i alt.

– Det er ekstra vigtigt, at være bevidst om kulturforskelle i hverdagen. Mobiliteten er en anden, og vores ledelsesstil er ikke udpræget dansk. Den er tilpasset af, at vi navigerer med flere end 30 nationaliteter, siger Camilla Bille.

Better Collective finder bl.a.andet kandidater via eget netværk, hvor første skridt kan være freelance opgaver, før fastansættelse og flytning til Danmark kommer på tale.

Læs også: Blog: Risiko for ensomhed efter klokken 16

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold