03.09.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Danske virksomheder halter bagud på brug af avanceret teknologi

Danske virksomheder er europamestre i basal digitalisering, men det er fortsat en lille andel, der satser på mere avanceret teknologi som kunstig intelligens, maskinlæring og brug af big data. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. DI Digital mener, at langt flere virksomheder kan opnå gevinst ved at introducere mere avanceret teknologi og eksperimentere med nye digitale forretningsmodeller.

Blot 14 pct. af alle virksomheder anvender og analyserer på Big data, og kunstig intelligens og maskinlæring er kun en del af forretningen i 5 pct. af de danske virksomheder, mens 10 pct. anvender robotter. Det er en lille stigningen på 2 procentpoint sammenlignet med tallene fra 2017 for Big data og en helt flad udvikling for kunstig intelligens og maskinlæring. Det fremgår af dagens offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik om it-anvendelsen i danske virksomheder.

- Brugen af sociale medier, mobilt internet, elektronisk fakturering og cloud computing er fortsat både relativt høj og stigende, så den mere basale digitalisering er de fleste steder ved at komme på plads. Det er ubetinget godt og her ligger danske virksomheder også med helt i top i Europa. Den udvikling skal vi have spejlet over på morgendagens vinder-teknologier som kunstig intelligens, Big data og maskinlæring, hvis Danmark fortsat skal gøre sig gældende i det digitale udbryderfelt, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Hvis vi skal bevare vores plads som et af Europas mest digitale lande, skal vi være forrest på de mere avancerede teknologier Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Regeringen har sammen med bl.a. DI etableret partnerskaberne Digital Hub Denmark og SMV:Digital, der skal øge digitaliseringen, tilstrømningen af kapital og talent og samle og markedsføre Danmark som foregangsland inden for særligt kunstig intelligens, Internet of things (IoT) og Data.

- Hvis vi skal bevare vores plads som et af Europas mest digitale lande, skal vi være forrest på de mere avancerede teknologier. Derfor mener vi, at regeringen bør tage initiativ til en national strategi for kunstig intelligens, som man bl.a. har i Norge og Frankrig, siger Christian Hannibal.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold