20.09.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Forbrugerne er stadig optimistiske, og det er godt nyt for virksomhederne

Hvis optimismen får os til at tage tegnebogen op ad lommen, kan det sætte endnu mere gang i forbruget. Og det er godt for både virksomhederne og for dansk økonomi.

Forbrugerne er stadig optimistiske, selv om september ifølge nye tal for forbrugertilliden fra Danmarks Statistik bød på en næsten flad udvikling. Optimismen er positivt for virksomhederne. Forbrugertilliden var i september 6,9 mod 7,8 i august.

Når vi køber flere varer, sættes der gang i produktionen, og det er godt nyt for virksomhederne og for jobskabelsen Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Lave renter, stigende realløn og flere arbejdspladser giver danskerne flere penge på kistebunden og trækker opad i mundvigene på forbrugerne. Når vi køber flere varer, sættes der gang i produktionen, og det er godt nyt for virksomhederne og for jobskabelsen, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

- De gode tider giver dog ikke anledning til store stigninger i vores forbrug, så der er ikke umiddelbar grund til at frygte, at det hele løber løbsk, som vi så det i tiden op til finanskrisen. Dengang brugte vi danskere i gennemsnit 106 kr. hver gang vi tjente 100 kr. I dag bruger vi 94 kr. for hver 100 kr., vi tjener, så der er plads til yderligere fremgang i det private forbrug., siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold