20.09.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Forventninger til væksten i verdensøkonomien aftager

Ny prognose fra OECD nedjusterer væksten i verdensøkonomien. Væksten nedjusteres fra 3,8 til 3,7 procent i 2018, og 3,9 til 3,7 procent i 2019.

- Der er stadig fremgang i verdensøkonomien, men der hersker desværre en del usikkerheder omkring penge- og handelspolitik samt stabiliteten i udvalgte emerging markets, som kan bremse væksten i de kommende år. Ifølge OECD fortsætter europæisk økonomi fremad med cirka 2 procent om året, også væksten i USA ser stabil ud. Men udsigterne for væksten i Tyrkiet og Argentina er dog blevet stærkt reduceret i OECD’s nye prognose, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Toldkrigen mellem USA og Kina er dog meget bekymrende Allan Sørensen, Cheføkonom

- De seneste års pæne fremgang i verdensøkonomien er desværre gået uden om dansk eksport. Selv om væksten er aftagende, så forudser OECD fortsat fremgang på vores store eksportmarkeder. Væksten bør være stærk nok til at løfte dansk eksport i sidste halvdel af 2018 og næste år, udtaler Allan Sørensen.

- Toldkrigen mellem USA og Kina er dog meget bekymrende, og kan stikke en kæp i de to store hjul, der sætter tempoet i verdensøkonomien. USA og Kina er med afstand de største økonomier i verden, og udgør tilsammen 40 procent af den samlede verdensøkonomi, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold