07.09.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Industrien satte rekord i sommervarmen

Sommerferien lagde ikke en dæmper på produktionen i industrien. Tværtimod. Og forventningen er endda, at fremgangen fortsætter.

Industriens produktion steg 1,4 pct. i juli og nåede dermed det højeste niveau nogensinde. Over de seneste tre måneder er produktionen steget 1,0 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Varmen var ikke det eneste, der satte rekord hen over sommeren. Også industriens produktion nåede nye historiske højder, trods international uro og hedebølge. Og vi forventer, at fremgangen fortsætter nu efter sommerferien, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Industriens produktion nåede nye historiske højder Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Luften gik lidt af ballonen i de europæiske økonomier i starten af 2018, og det ramte også danske virksomheder. Men der er stadig vækst på vores eksportmarkeder, og det bør de danske virksomheder kunne udnytte til at sikre sig endnu flere ordrer i bøgerne i de kommende måneder. Vi forventer helt klart, at der kommer endnu mere gang i maskinerne i den sidste del af året, siger Morten Granzau.

- Når ordrerne kommer, er det helt afgørende, at virksomhederne kan finde de medarbejdere, de skal bruge. Hver tiende virksomhed må allerede nu takke nej til ordrer på grund af medarbejdermangel, og det problem vil kun blive større, hvis ikke vi i fællesskab gør noget ved det. Det kræver blandt andet, at virksomhederne får lettere ved at hente dygtige medarbejdere fra udlandet, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold