07.09.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Otte års uafbrudt jobvækst i USA

Beskæftigelsen er steget hver måned siden september 2010 på Danmarks anden vigtigste eksportmarked.

Amerikanerne oprettede 201.000 nye arbejdspladser i august, mens ledigheden forblev uændret på 3,9 procent.

- Endnu en stærk amerikansk jobrapport, som viser at beskæftigelsen er steget uafbrudt i otte år. De gode tegn på arbejdsmarkedet kan forhåbentlig få Trump til at tø sin protektionistiske linje lidt op. Det amerikanske arbejdsmarked har slet ikke brug for beskyttelse. Ledigheden er nu væsentlig lavere end for ti år siden da Lehman Brothers gik konkurs og finanskrisen eskalerede, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Beskæftigelsesfremgangen indikerer pæn vækst i 3. kvartal. Og da både de amerikanske forbrugere og erhvervslivet strutter af optimisme, så der er også lagt op til en stærk afslutning på 2018 for amerikansk økonomi, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Med fuld fart på amerikansk økonomi, har danske virksomheder absolut gode muligheder for at øge eksporten til USA Allan Sørensen, Cheføkonom

Jobrapporten viser samtidig, at lønstigningstakten i august steg til 2,9 procent.

- Centralbanken (FED) ventes at stramme renteskruen endnu et nøk her senere i september. Det amerikanske arbejdsmarked er nemlig presset, flere og flere virksomheder har svært ved at skaffe medarbejdere, og inflationen har også nået den magiske grænse på 2 procent, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

- Dollaren har fået comeback over det seneste halve år, og med fuld fart på amerikansk økonomi, har danske virksomheder absolut gode muligheder for at øge eksporten til USA. Men det kræver selvfølgelig, at vi kan opretholde en god adgang til det amerikanske marked i fremtiden, siger chefanalytiker Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold