Techtopiavært Henrik Føhns  har hørt ubekræftede rygter om, at "The Copenhagen Letter" er blevet funde bag vinduesviskere hos Facebook  i Silicon Valley

17.09.18 DIB Nyheder

Podcast: 150 læresætninger til tech-branchen

"Serve the People Not Tech" lyder et af 150 nye principper til en branche i moralsk krise. Techtopia #70 har mødt initiativtageren bag.

Sidste år samledes 150 mennesker i en international gruppe på den københavnske Techfestival for at skrive et manifest, som skulle være en opsang til kollegaerne i en branche, der er på vej ud over kanten i grådighed og moralsk uføre i form af skatteunddragelse, fake news og misbrug af private data.

"The Copenhagen Letter" med budskaber om at teknologi ikke skal styre mennesker, fremskridt er andet end innovation, byg tech på tillid og sæt mennesket i centrum i designet af tech. Manifestet er underskrevet af over 5.500 mennesker, blev citeret i Wired, findes på nettet og på vægge på universiteter og hos start-ups. Og ifølge ubekræftede rygter også bag vinduesviskere på parkeringspladsen hos Facebook i Silicon Valley.

Igen i år mødtes 150-gruppen. Denne gang for at formulere 150 principper i form af gode råd eller leveregler til den globale tech-branche, som ifølge initiativtageren - den danske serieiværksætter Thomas Madsen-Mygdal - består af ca. 50 millioner mennesker.

I år skulle hver deltager formulere et princip som et budskab til techbranchen. Noget at tænke over for de mange tech-arbejdere, fordi deres kode og design påvirker og forandrer livet for borgere over hele kloden hver dag.

Budskaber som "Move Fast to Fix Things", "Serve the People Not Tech", "Don't Make Users Addicts" og "Don't Let Their Devices Steal Your Time" er nu samlet i en e-bog og snart som plakater til download. Man kan også logge på sitet og underskrive de principper, man synes bedst om.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold