Techtopiavært Henrik Føhns har interviewet James Whittaker; forfatter, Do-Epic-Shit-evangelist, ingeniør; Microsoft om en verden i data

Foto: Techtopia
03.09.18 DIB Nyheder

Podcast: Data tager magten

James Whittaker fra Microsoft vil gerne gøre hele verden målbar gennem opsamling af data. Men hvad sker der, når kroppe, hjerner og følelser er data, som maskiner kan læse? Techtopia #68 er online.

Hvad sker der, når vi reducerer alt til data? Vores caféer, byer, relationer, kroppe, hjerner og følelser er data, som maskiner kan læse. Hvad er konsekvensen?

James Whittaker fra Microsoft vil gerne gøre hele verden målbar gennem opsamling af data, men vi mennesker er dårlige til at overskue og organisere store mængder data. Derfor skal vi bruge internet of things (IoT) og kunstig intelligens til at hjælpe os.

Maskiner bliver bedre til at navigere i og forstå verden end mennesker. Det rejser spørgsmål om dataetik, fremtidens jobs og hvad en sæk fuld af data kaldet et menneske egentlig er?

Lyt til en samtale om at analysere alderdom, ungdommens kilde og hvordan en app opdagede sorgen over en faders død og autogenererede en meddelelse om sorg til folk i adressebogen.

Medvirkende: James Whittaker; forfatter, Do-Epic-Shit-evangelist, ingeniør; Microsoft

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold