Techtopiavært Henrik Føhns har talt med Michael Nakashimada, UrbanBrain og Frederik Hjelm, CEO, voi, om elektriske løbehjul, der hitter i Californien.

10.09.18 DIB Nyheder

Podcast: Elektriske løbehjul disrupter Uber

Investorer har i løbet af det seneste år smidt næsten 1 milliard dollars i løbehjulsudlejningsfirmaer i USA. Techtopia har mødt en amerikansk ekspert og en svensk start-up, der laver "spark-cykler", som de hedder hinsidan.

Elektriske løbehjul er den store dille i Californien. Folk dropper bilkøer og Uber for at trille afsted på kinesiske løbehjul. Og nu lander de også i Skandinavien.

I USA kalder de dem scooters, og de kan lejes direkte på gaden via en app. Scooterne disrupter taxature - og dermed Uber. Investorer har i løbet af det seneste år smidt næsten 1 milliard dollars i scooterudlejningsfirmaer.

Scooters er den del af den nye trend med mikromobilitet, hvor små elektriske køretøjer indtager vores byer. I Danmark er vi glade for el-cykler, men det kinesiske el-løbehjul lurer lige om hjørnet.

På årets Techfestival mødte Techtopia en amerikansk ekspert og en svensk start-up, som allerede har et par hundrede "spark-cykler" - som de hedder hinsidan - på gaden i Stockholm.

Medvirkende:
Michael Nakashimada, UrbanBrain
Frederik Hjelm, CEO, voi.

Relateret