Charlotte Aspeheim fra Dell, Nana Bule,  Microsoft Danmark, Alina Engel, Hooves samt Camilla Ley Valentin, Queue-it var på scenen til TechBBQ i Øksnehallen for at diskutere kvindelige tech-entreprenører.

Video: Marie Victorie Nedergaard
26.09.18 DIB Nyheder

Video: Techgiganter byder piger op til dans i Øksnehallen

Der var ingen kø til pigetoiletterne på TechBBQ i Øksnehallen. Men der var flere piger, end techgiganterne Dell og Microsoft er vant til.

“Dell er en hardwarevirksomhed, og på de messer, jeg plejer at komme på, er der oftest 90 procent mænd. Her er fordelingen nok ca. 70/30, så det er en væsentlig forbedring.”

Charlotte Aspeheim er ”EMEA Program Manager for Dell for Entrepreneurs” og hun er inviteret til eventen ”TechBBQ” i Øksnehallen i København for at fortælle, hvad koncernen gør for kvindelige tech-entreprenører, og hvorfor det er vigtigt.

- I Dell har vi altid støttet innovation og holdt øje med de gode ideer. Men diversitet er vigtigt for os, og det er bekymrende, at mere ned 90 procent af investeringer i tech-entreprenører går til mænd. Kvinder er i høj grad også tech-kunder, og når mænd udvikler løsningerne, mangler der et vigtigt element i ideudviklingen, siger Charlotte Aspeheim fra scenen i Øksnehallen.

Læs også: Debat: Vi har opnået ligestilling uden kvoter

Det er nemmere at blive husket, når man viser sig at være eksperten med det lange hår Nana Bule, CMO i Microsoft Danmark

Mændene har forladt salen

På scenen har Charlotte Aspeheim selskab af Nana Bule, CMO i Microsoft Danmark, Alina Engel, der er COO & medstifter af startupvirksomheden Hooves samt Camilla Ley Valentin CCO og medstifter af Queue-it. Sidstnævnte er moderator og bemærker, at en stor del af det tilstedeværende mandlige publikum forlod salen, da de fire kvinder kom på.

- Det er nok lidt selvforskyldt, for vi kunne måske have gjort emnet for debatten lidt bredere. Jeg har aldrig oplevet, at mænd ikke ville høre på mig eller samarbejde med mig, fordi jeg var kvinde. Folk har nok kigget lidt anderledes på mig som kvinde i et mandsdomineret miljø. Men det har været en motivation for mig at vise dem, hvad jeg kunne. Og det er nemmere at blive husket, når man viser sig at være eksperten med det lange hår, siger Nana Bule.

Hun mener, der skal gøres en indsats meget tidligt for at få flere kvinder til at interessere sig for de naturvidenskabelige fag.

- Forskning viser, at pigerne skal have interessen, før de fylder 12. Ellers er det op ad bakke at få dem til at slå ind på den vej. Jeg tror på, at en af måderne, vi kan få flere piger gjort interesseret er ved at vise dem, at teknologiske løsninger er det, der kommer til at forbedre verden på rigtig mange områder, siger Nana Bule.

Charlotte Aspeheim pointerer desuden, at it branchen har brug for alle slags talenter, som interesserer sig for, hvad it kan gøre for samfundet og forbrugerne.  

- Man behøver absolut ikke være en nørd, der interesserer sig for, hvor hurtigt vifterne kører i en server. Der er også brug for alle dem, der interesserer sig for kommunikation, salg, forbedrede arbejdsgange for personalet og meget mere, siger Charlotte Aspeheim.

Læs også: Podcast: Kvinder kan også kode

Brug den billet jeres køn giver jer

Både Nana Bule og Charlotte Aspeheim fortalte på scenen om nogle af de tiltag, virksomhederne gør for at hjælpe kvinder på vej i techbranchen. Det gjaldt for begge virksomheder tiltag, der rakte fra tilbud til helt unge piger til netværk, kapital og udstyr for kvindelige entreprenører.

Moderator fortalte også, at kvinder har lettere ved at blive inviteret indenfor hos investorer og andre netværk.

- Min opfordring er: Brug den billet, jeres køn giver jer. Der er ingen investorer, der vil investere i jer, fordi i er kvinder. Men I kan lettere få lov at præsentere jeres ideer, fordi I er kvinder, og investorerne har flere penge, end de har gode ideer, så det er bare med at klø på, sagde  Camilla Ley Valentin.

Hun blev bakket op af både Charlotte Aspeheim og Nana Bule, der begge opfordrede kvindelige entreprenører til at være mere opsøgende og proaktive.

- Jeg er her hele dagen, og I er meget velkomne til at tage fat i mig. Og ellers er både min mail og telefon der for det samme, sagde Charlotte Aspeheim.

Læs også: 1.700 piger på videnskabstur

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold