Rikke Krause, der er direktør på Coloplasts innovationsfabrik i Espergærde, er glad for at kunne hente input fra ældre chefkolleger, som til gengæld kan nyde godt af hendes syn på deres verden.

Foto: Coloplast
15.02.19 DIB Nyheder

31-årig leder: Jeg er selvsikker omkring min uerfarenhed

Rikke Krause, der er direktør på Coloplast innovationsfabrik i Espergærde, har det fint med, at hun ikke er inde i alle detaljer, så længe hendes medarbejdere er det.

Du er væsentlig yngre end den gennemsnitlige leder ifølge Danmarks Statistisks opgørelser. Påvirker din alder, hvordan du går til ledelse?

– Det korte svar er nej. Men der er mange nuancer. Der er ofte en korrelation mellem at være ung og være en relativt uerfaren leder. I mit eget tilfælde har jeg været leder i fire år. Det kan både have sine fordele og ulemper. Desto mere erfaring du har, desto mere har du prøvet alle mulige ting før. Du har set alt det, som ikke kan lykkes og som volder problemer. Det har jeg til gode. Jeg går til opgaver med en tro på, at alle problemer kan løses. Men det handler også om personlighed. I min omgangskreds kender jeg også til unge ledere, der har en mindre optimistisk og til tider måske mere realistisk tilgang til tingene end jeg.

I dit team er der medarbejdere med en højere alder og væsentlig mere erfaring end dig. Påvirker det din ledelsesstil og dine relationer til medarbejderne?

– Det tror jeg ikke. Jeg er nok relativt selvsikker omkring min uerfarenhed. Jeg er ikke bange for at sidde over for en, der har mere erfaring end jeg. Og jeg er ikke bange for at stille dumme spørgsmål. Grundlæggende har jeg det fint med, at jeg ikke ved det hele. Men det handler også om, at jeg ikke er castet til at skulle udfordre medarbejdernes faglighed. Min styrke er at få os igennem den forandringsrejse, som fabrikken er på. 

Bruger du ældre og mere erfarne ledere til sparring?

– Ja. Jeg har en mentor, som er ældre end mig, som jeg også selv agerer mentor for. Han udfordrer mig med den viden og erfaring, som han har mere af end jeg. Omvendt udfordrer jeg ham i hans måde at se verden på. Det er en ret fin gensidig aftale, som vi begge får noget ud af. Men egentlig tror jeg ikke selv specielt meget på betydningen af diversitet, når det kommer til alder. Du kan sagtens have en 30- og en 60-årig, der har mere tilfælles, når det kommer til ledelsesstil, end to jævnaldrende. Jeg tror mere på diversitet i forhold til personlighed og uddannelse.

Læs også: Færre unge på danske chefgange

Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen

Rådgivningsdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk

Relateret indhold