To op, sådan lyder dommen over Danmark og København i årets talenttilttækningskonkurrence.

24.01.19 DIB Nyheder

Danmark og København går frem på talent-rangliste

Både hovedstaden og Danmark går to pladser frem og er blevet lidt bedre til talent, viser INSEAD’s nye Global Talent Competitiveness Index 2019, der blev præsenteret i Davos denne uge. Vi er dog desværre gået tilbage på tiltrækning, så der er plads til forbedringer, mener chefen for DI Global Talent.

Hvilke lande og byer har de bedste forudsætninger for at tiltrække og fastholde talenter?

Svaret kommer hvert år samtidig med at verdens stats- og regeringsledere mødes i Davos. Og i 2019 er det igen Schweiz – der jo også huser Davos – der løber med førstepladsen.

Men det går lidt frem for os her i nord, viser året globale talent indeks fra INSEAD 

Både på lands- og hovedstadsplan er vi rykket to pladser frem:

I år er Danmark listet op til en femteplads fra sidste års syvende. Og København er rykket frem til plads nummer to fra sidste års nummer fire.

- Det er en flot fremgang for både Danmark og København og beviser, at vi har mange af de rigtige forudsætninger for at være attraktive for internationale talenter, siger chefen for Global Talent i Dansk Industri (DI) Linda Duncan Wendelboe.

Se hvordan Danmark og København lå undersøgelsen sidste år: Danmark går frem - København bliver overhalet på international talent-rangliste

Ikke så tiltrækkende

INSEADs globale talentindeks omfatter 93 procent af befolkningen i verden. 

I år er fokus på entrepreneur-talenter og den innovation, de skaber i virksomhederne og som vurderes som afgørende for nationers og byers konkurrencedygtighed.

Her er Danmark desværre faldet lidt ned af listen - og er ikke længere så ’tiltrækkende’.

- Som nation er vi gået fire pladser ned på underparameteret tiltrækning siden 2018. Det betyder, at der stadig er mere, vi kan gøre. Specielt i forhold til at forbedre os på nogle af de underparametre, hvor vi scorer lavt, når det kommer til åbenhed for at tiltrække virksomheder og talenter, siger Linda Duncan Wendelboe.

Hun peger på, at Danmark mangler de sidste skridt for at udnytte ranglisternes positive vurdering.

- For at udnytte potentialet i den fine placering og vores gode forudsætninger for at tiltrække og fastholde talenter skal vi højne kendskabet til Danmark som karrieredestination og markedsføre både de gode danske rammevilkår og jobmulighederne i danske virksomheder, siger hun.

Læs også:5 millioner skal trække talenter over Atlanten

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold