Har du forslag til mindre bøvl for mikro-virksomheder så skriv Janicke Schultz-Petersen, Direktør, JIJ I/S, Medlem af Virksomhedsforum for enklere regler og DI’s udvalg for SMV-virksomheder på jsp@jjlink.dk.

28.01.19 DIB Nyheder

Debat: Meget bøvl for mindre virksomheder

Janicke Schultz-Petersen, Direktør, JIJ I/S, Medlem af Virksomhedsforum for enklere regler og DI’s udvalg for SMV-virksomheder

Synes du også, at det kan være bøvlet med indberetninger til det offentlige eller ansøgninger om refusion?

Det synes jeg, og derfor har jeg som medlem af Virksomhedsforum for enklere regler sammen med Dansk Industri arbejdet i mange år med at nedbringe antallet af trælse regler. Vi har siden 2012 fremsat 780 forslag, som gerne skulle mindske bøvlede, administrative opgaver.

Vi har i de seneste år arbejdet med forskellige temaer, hvor vi rejser konkrete forslag til forenkling for velfærdsbranchen, turisme og senest digitalisering.

For nyligt har vi lagt sidste hånd på et tema, hvor vi ser nærmere på besværlige regler for mikro-virksomheder, som virksomheder med under 10 ansatte benævnes.

Her påpeger vi eksempelvis, at der er et for lille ”vindue” til at anmelde sygefravær og ansøge om dagpengerefusion. Der blev i 2017 afvist 5.229 anmodninger om refusion alene med begrundelsen, at de var for sent indsendt!

Husk: Indberet løn på 0 kroner

Vi har i denne omgang også et forslag om sporadisk lønindberetning. Ved du eksempelvis, at du fra januar 2019 skal indberette en lønsum på 0 kroner for medarbejdere, selv om du ikke har betalt løn.  Det synes vi er unødigt bøvlet. Det foreslår vi, man gør enklere for de små virksomheder.

Vi arbejder videre med forslag om at mindske bøvl for mikro-virksomheder i foråret, og konkrete forslag er velkomne. Send dem direkte til mig (jsp@jjlink.dk) eller til Dorte Gram Nybroe hos DI (dgny@di.dk)

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold