Adm. direktør i Valcon og formand for DI Hovedstaden, Poul Skadhede, ser potentiale for tusindvis af arbejdspladser og etablering af nye virksomheder i Hvidovre Kommunes projekt ved Avedøre Holme.

07.01.19 DIB Nyheder

Debat: Den bedste erhvervsnyhed for hovedstaden i mange år

Planer om nyt industriområde  ved Avedøre Holme, er den bedste erhvervsnyhed for hovedstaden i mange år, skriver formanden for DI Hovedstaden CEO Poul Skadhede, Valcon.

Stor hyldest til regeringen og Hvidovre Kommune. I en situation, hvor hovedstadsområdet skriger på attraktive erhvervsgrunde, lancerer de to parter et projekt, der vil skaffe hovedstadsområdet ikke mindre end Nordeuropas største erhvervsområde på 2,4 millioner kvadratmeter. 

Regeringen og Hvidovre Kommune deler i dag førertrøjen, når det gælder hovedstadens vækst. Hovedstaden er stadig Danmarks vækstmotor, men skal vi holde den position, så skal der også være plads til virksomhederne. Det kan der blive på Holmene ud for Avedøre Holme.

Med Holmene danner man et erhvervsareal, som ligger langt fra boligområder, men tæt ved motorvej, universiteter og lufthavnen. Det er helt ideelt. Der bliver attraktive grunde for næsten alle typer virksomheder, også dem som eksempelvis er afhængig af tung transport. Her kan virksomheder med skorstene, tung trafik og eventuel lugt og beskidt produktion eksistere helt uden at genere omgivelserne.

For på Holmene kan der også ligge virksomheder, som fru Jensen ikke har lyst til at bo ved siden af. 

Læs mere om projektet her

Sammen kan vi på Holmene skabe et erhvervsområde, som alle typer virksomheder både fra ind- og udland vil investere i. Poul Skadhede, adm. direktør Valcon

Skaber tusindvis af arbejdspladser

Den type produktionsvirksomheder har svært ved at finde egnede grunde andre steder i Hovedstadsområdet. Men de er ligesom it-, biotek- og energiteknologiske virksomheder vigtige for dansk erhvervsliv.

De skaber vækst og tusindvis af arbejdspladser, og derfor er det essentielt, at de tænkes ind i hovedstadens fremtidige erhvervsliv.

Sammen kan vi på Holmene skabe et erhvervsområde, som alle typer virksomheder både fra ind- og udland vil investere i. Området kommer hele hovedstadsområdet til gavn. Nye virksomheder fra ind- og udland bliver tiltrukket af den attraktive placering, ny innovation, nye tilflyttere, skatteborgere og dermed vækst og velstand for alle danskere.

Men det kræver opbakning – blandt andet til udvikling af bedre infrastruktur – fra stat, region og hovedstadsområdets kommuner. Jeg glæder mig til det kommende samarbejde om det endelige projekt.

Anne Ginderskov Hansen

Anne Ginderskov Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4841
  • Mobil +45 4079 5870
  • E-mail angh@di.dk

Relateret indhold