Dedatindlæg: Majoritetsejer Kim Axelsen, Wiking Gulve A/S i debatindlæg.undrer sig over nye regler for medarb ejderaktier

Foto: PA Savværk
25.01.19 DIB Nyheder

Debat: Tillykke til mikrovirksomhederne! Hvorfor må jeg ikke være med?

Det er godt for mikrovirksomhederne, at de nu må give medarbejder aktier i virksomheden op til 50 procent af deres løn. Men det er helt uforståeligt for mig, hvorfor min lille virksomhed ikke også må, skriver majoritetsejer Kim Axelsen, Wiking Gulve A/S i debatindlæg.

Sådan kommer du i gang med medarbejderaktier” stod der fredag 25. januar som overskrift i nyhedsbrevet fra DIBusiness.dk.

Den overskrift fik mig hurtigt til at klikke på nyheden.

Det skyldes, at vi i Wiking Gulve A/S igennem et års tid har arbejdet med en løsning. hvor vi gerne vil inddrage vores adm. direktør Henrik Nielsen i ejerskabet. Derfor har vi set frem til udvidelsen af mulighederne for at tildele aktier som en del af aflønningen.

Det er derfor med stor ærgrelse, vi modtager nyheden om, at lovforslaget bliver stemt igennem med nogle begrænsninger, som, jeg personligt slet ikke kan forstå, er indført.

Wiking Gulve A/S, hvor jeg igennem mit Holding Selskab er majoritetsejer af 70 procent af de unoterede aktier, producerer danske højkvalitets gulve og ligger i Roslev Nord for Skive. Vi beskæftiger ca. 30 mand, har en netto omsætning på ca. 45-50 millioner kr., og siden opkøbet af Wiking Gulve i 2012 er vi vokset med ca. 40%.  

Som jeg ser det, må det klart være i alles interesse at sikre SMV’ernes fortsatte fremdrift og ikke mindst sikre, at dansk ejerskab af SMV’ere generelt fastholdes. Det sikrer i sidste ende, at skatten forbliver i Danmark.

Derfor forstår jeg ganske enkelt ikke, hvorfor man fra politisk hold beslutter at begrænse SMV’ernes adgang til de nye muligheder med medarbejderaktier. Både ved at sætte en grænse på nettoomsætning på 15 millioner kr. samt med en regel om, at man ikke må have været i et marked i mere end 5 år.

Det giver ingen mening for mig. Jeg vil mene, det må være mindst lige så vigtigt, at give virksomheder - som har bevist, at de kan overleve og bringe skattepenge ind - muligheden for at sikre fortsat fremdrift og ejerskabsoverdragelse til nye friske kræfter.

Læs også: Sådan kommer du i gang med medarbejderaktier