Regeringen har præsenteret en samlet plan med 100 forslag til at udvikle København og hele regionen.

Getty
24.01.19 DIB Nyheder

DI: Gode erhvervsrettede tiltag i ny hovedstadsstrategi

Regeringen har torsdag offentliggjort en ny udviklingsplan for Hovedstadsområdet. Dansk Industri (DI) ser fordele for hele Danmark.

Direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri (DI), ser flere gode takter i regeringens hovedstadsplan, som kan gavne hele Danmark. Men djævlen ligger i detaljen, tilføjer han.  

Dansk Industri anser det som positivt, at regeringen tænker erhvervslivets udviklingsmuligheder aktivt sammen med den øvrige byudvikling. For eksempel er der mange gode elementer, som kan bidrage til en mere sammenhængende mobilitet til gavn for både borgere og virksomheder, ligesom der åbnes op for en mere ambitiøs udvikling af erhvervsområderne, som har været en mærkesag for DI igennem mange år.

- Planen omfatter også flere gode skridt, som kan styrke hovedstaden i den internationale konkurrence om at tiltrække investeringer og kloge hoveder. For eksempel med udviklingen af nye forretningsmodeller og styrkede forskningsmiljøer. Jo stærkere hovedstaden står i den internationale konkurrence med andre metropoler, jo mere gavner det væksten og jobskabelsen i hele Danmark, siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

Han ser frem til det konkrete arbejde med at føre planen ud i livet, og både DI og de danske virksomheder er klar til at indgå i en konstruktiv dialog.

- Særligt når det gælder samspillet mellem bolig- og erhvervsområder ligger djævelen som oftest i detaljen, hvorfor et grundigt forarbejde er vigtigt, siger Kent Damsgaard, direktør i DI.  

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der er formand for regeringens hovedstadsudvalg, forventer et betydeligt løft til en stor del af Sjælland. 

- Regeringen vil have en stærk og attraktiv hovedstad. Derfor præsenterer vi i dag over 100 initiativer, som er en kæmpe vitaminindsprøjtning til hele hovedstadsområdet fra Helsingør til Køge og Roskilde, siger ministeren ved præsentationen af udspillet. 

Læs regeringens udspil her

. Særligt når det gælder samspillet mellem bolig- og erhvervsområder ligger djævelen som oftest i detaljen Kent Damsgaard, Politisk direktør

Godt med dialog

Formanden for DI Hovedstaden, Poul Skadhede, er også glad for udspillet fra regeringen. Han mener, at det især er positivt, at regeringen lægger op til en løbende dialog mellem kommuner og erhvervsorganisationer om et forbedret erhvervsklima.Poul Skadhede håber, at den nye plan kan rykke på den lave placering, som hovedstadskommunerne indtager i den årlige erhvervsklimaundersøgelse, som DI står bag.

- Vi oplever desværre, at hovedstadskommunerne år efter år bliver vurderet lavt i DI’s erhvervsklimaundersøgelse. Med den store mængde erhverv og vækst, som virksomhederne i hovedstadsområdet står for, skal kommunerne klare sig bedre i erhvervsklimaundersøgelsen, siger Poul Skadhede. 

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold