Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov flankeret af chefkonsulent Henrik Schramm Rasmussen (tv) fra DI's verdensmålsprojekt "Fra filantropi til Forretning samt adm. direktør i State of Green Finn Mortensen.

Foto: Peter Fallesen
31.01.19 DIB Nyheder

Hvem takker nej til 400 milliarder kr.?

”Jeg vil gerne opfordre jer til at tjene nogle penge på at skabe en bedre verden.” Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) er klar med nye tal, der viser, at danske virksomheder kan skabe et marked på 400 milliarder kr. gennem FN’s 17 verdensmål. Kom i gang, opfordrer Dansk industri.

FN’s verdensmål giver danske virksomheder et markedspotentiale på 400 milliarder kr. frem mod 2030. Det er konklusionen i en ny rapport bestilt af udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

- Rapporten har set nærmere på udviklingslande i vækst, og det er værd at bemærke, at den økonomiske vækst i disse lande er dobbelt så høj, som den er i de lande, danske virksomheder oftest handler med, sagde Ulla Tørnæs, da hun fremlagde rapportens konklusioner i Industriens Hus for en forsamling af virksomheder, universiteter, NGO’er, myndigheder og andre aktører.

Hun understregede, at hun godt er klar over, at landene ikke er de nemmeste at handle med.

- Men tag springet. Min opgave er at sige, at der er et galopperende marked. Hvis vi ikke griber muligheden, så gør andre det. Der er benhård global konkurrence. Tallene er svimlende. Vi er klar til at hjælpe især i de lande, hvor vi har ambassader, stort lokalkendskab og et stort netværk. Regeringen har desuden afsat 25 mio. kr. ekstra fra 2019 til at udvide med 10 nye myndighedssamarbejder med vækstrådgivere, som kan forme rammerne for lokal udvikling og bane vejen for danske virksomheder, der har løsningerne, sagde Ulla Tørnæs.

Læs også: 300 mellemøstlige forretningsfolk høster danske erfaringer med verdensmål

Jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Tjen penge!

Erhvervsminister Rasmus Jarlov bemærkede, at danske virksomheder har et rigtig godt udgangspunkt for at hjælpe verden med at nå de 17 verdensmål.

-  Mange interesserer sig for at udvikle bæredygtige løsninger. Det kan vi være stolte af. Vi er et land, der går meget op i at sætte et godt aftryk på miljøet og verden. Der er en bevægelse i verden, der giver enorme markedsmuligheder for de gode løsninger, så jeg vil gerne opfordre jer til at gå ud og tjene nogen penge, sagde Rasmus Jarlov.

Den anbefaling bakker Dansk Industri (DI) fuldstændig op omkring. Chefkonsulent Erik Johnson var på scenen og gjorde tilhørerne opmærksom på DI’s projekt ”Fra filantropi til Forretning”, hvor 21 virksomheder kommer gennem et verdensmålsforløb, så erfaringerne fra de meget forskellige virksomheder kan bredes ud til en større kreds.

- Vi har en meget klar opfordring til virksomheder i alle brancher, og det er, at de bør integrere verdensmålene i deres strategi. Vi kan se af de foreløbige erfaringer fra projektet, at det ikke er et marked, der kommer af sig selv, men jo hurtigere og jo bedre man formår at forstå sin egen rolle i dem, jo nemmere bliver det at få en del af det voksende marked, sagde Erik Johnson.

Arrangementet var stablet på benene af State of Green, Global Compact Network Denmark og Dansk Industri.

Læs også: Nu ruller pensionsmilliarderne til FN’s verdensmål

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold