Real Coffee direktør Lars Mansfeld-Giese er godt træt af de amerikanske politikeres budgetstridigheder. Stridighederne har nemlig betydet en delvis nedlukning af statsapparratet, så Real Coffee ikke har kunnet få sine økologiske kaffekapsler gennem tolden og ud til de amerikanske forbrugere.

Foto: DI
28.01.19 DIB Nyheder

Budgetstrid kostede dansk kaffefirma hele januars omsætning i USA

Nedlukningen af det amerikanske statsapparat gjorde det umuligt for danske Real Coffee at få deres økologiske kaffekapsler ind i USA. Virksomheden glæder sig over genåbning, men frygter nye budgetstridigheder.

Efter mere end en måneds budgetstridigheder er den delvise nedlukning af det amerikanske statsapparat forbi. Det betyder også, at den danske virksomhed Real Coffee forhåbentlig igen kan få sine økologiske kaffekapsler ind i USA.

- Det er glædeligt, at nedlukning af statsapparatet for nu er forbi. Det har nemlig været en rigtig dyr omgang for os, at vi ikke har kunne få vores kaffe ind i landet på grund af nedlukning, siger administrerende direktør Lars Mansfeld-Giese og tilføjer: 

- Hele januars omsætning er tabt. Vi havde budgetteret med et salg til USA på op imod 12 millioner kroner i år. Men vi må sande, at det ikke kommer til at holde stik.

Læs også: Blog: 2019 - et (lidt for) spændende år for fødevarebranchen

Det kan få stor betydning for de danske eksportvirksomheder, når der går hårdknuder i de politiske forhandlinger på vores store eksportmarkeder Annette Falberg, Branchedirektør

Ingen toldere på arbejde

Udfordringen for Real Coffee har været, at de statsansatte hos de amerikanske toldmyndigheder, der skal give Real Coffee adgang til at indføre deres kapsler til USA ikke har været på arbejde, som følge af delvise nedlukning af staten.

- Alt, hvad vi har manglet, er et stempel, så vi kan få lov til at indføre vores kapsler. Men underskriften har vi ikke kunne få. Der har nemlig ikke været nogen på arbejde, siger Lars Mansfeld-Giese.

Hans håb er, at genåbningen af statsapparatet betyder, at de ansatte i toldmyndighederne er tilbage på arbejde og kan give det nødvendige stempel, så Real Coffees kaffekapsler kan komme ind i landet.

Læs også: Fremtidsekspert: ”Det har aldrig været nemmere at tjene penge på fødevarer”

Frygter Trumps næste træk

Lars Mansfeld-Giese slapper dog ikke helt af. I et interview med Wall Street Journal har den amerikanske præsident Donald Trump nemlig udtalt, at det ”bestemt er en mulighed” med en ny nedlukning af den amerikanske stat efter den 15. februar, som statskassen for nuværende er åbnet indtil. En ny nedlukning bliver ifølge Donald Trump en realitet, hvis han ikke har sine penge til den omstridte grænsemur.

- Jeg krydser fingre for, at de amerikanske politikere finder en aftale inden for de kommende tre uger. I Real Coffee er vi ret så utilfredse med at være gidsler i de politiske stridigheder, siger Lars Mansfeld-Giese.

I Dansk Industri ser man også med beklagelse på, at nedlukningen af det amerikanske statsapparat, har kostet Real Coffee omsætning.

- Det viser med al tydelighed, at det kan få stor betydning for de danske eksportvirksomheder, når der går hårdknuder i de politiske forhandlinger på vores store eksportmarkeder, siger chef for DI Handel Anette Falberg.

Læs også: 805.000 danske job afhænger nu af eksport

Annette Falberg

Annette Falberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4851
  • Mobil +45 2240 8803
  • E-mail anwf@di.dk

Relateret indhold