22.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Danske prisstigninger blandt de laveste i EU

Stigningerne i de danske forbrugerpriser er blandt de laveste i EU.

De danske forbrugerpriser er steget 0,7 procent over det seneste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Kun i Grækenland og Portugal er priserne steget i et langsommere tempo. 

På grund af den lave inflation holdes renten på et historisk lavt niveau, selvom vi er næsten seks år inde i det europæiske opsving Allan Sørensen, Cheføkonom

I hele EU er priserne i gennemsnit steget med 1,7 procent over det seneste år.

- Danskerne har i den grad noget at glæde sig over. Udover nogle af EU’s laveste prisstigninger, har den lave inflation sikret danskerne en pæn reallønsfremgang, hvilket sammen med lave renter og stigende beskæftigelse har givet forbrugerne virkelig gode kort på hånden, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri. 

- Generelt er inflationen lav i hele EU, hvilket er grunden til, at den europæiske centralbank holder den ledende rente på -0,4 procent. På grund af den lave inflation holdes renten på et historisk lavt niveau, selvom vi er næsten seks år inde i det europæiske opsving, siger Allan Sørensen.

- Danskerne har gode muligheder for at øge forbruget. Men de er forsigtige og bruger mindre end de tjener. I DI forventer vi, at privatforbruget vil stige med ca. 2½ pct. i 2019 og 2020, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold