16.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Den indenlandske efterspørgsel sikrer væksten i virksomhederne

Virksomhedernes salg fortsatte den fine fremgang i november 2018 sammenlignet med samme måned året før. Udviklingen skyldes, at efterspørgslen på hjemmemarkedet er steget, siger DI’s cheføkonom.

Virksomhedernes salg eksklusiv energi faldt med 0,3 pct. i november 2018, viser tal fra Danmarks Statistik. Salget eksklusiv energi var 2,9 pct. højere i de første elleve måneder af 2018 i forhold til samme periode i 2017 (målt i løbende priser). 

- Virksomhedernes salg faldt med 0,3 pct. i november. Mens salget i detailhandlen steg med 1,4 pct., hvilket skal ses i lyset af det øgede salg i forbindelse med Black Friday, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

- Det tegner til, at 2018 bliver et fint år for virksomhederne. De har haft en stigende omsætning - ikke mindst på grund af et større salg herhjemme. Det skyldes, at danskerne omsætter de stigende indkomster til et øget forbrug, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI. 

- Det er godt for virksomhederne, at salget går bedre herhjemme. Den stigende omsætning på det danske marked er afgørende for de virksomheder, der er udfordret af den stigende internationale usikkerhed, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold