30.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: International uro skaber skepsis i industriens virksomheder

Industrien modtager fortsat færre ordrer. Den lave tilgang af nye ordrer skyldes svag økonomisk udvikling hos nære handelspartnere og internationale usikkerhed såsom Brexit og handelskrig, siger DI’s cheføkonom.

Færre industrivirksomheder angiver, at de har øget deres produktion. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. 16 pct. af virksomhederne fortæller, at de har haft en stigende produktion i de tre foregående måneder. I december var det 18 pct. Usikkerheden forbundet med Brexit og mulig fortsættelse af amerikansk handelskrig er nærliggende forklaringer bag udviklingen.

Udviklingen er en naturlig følge af de svage økonomiske tal, vi har set hos flere af vores vigtige handelspartnere, Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Industrivirksomhederne starter det nye år, som det gamle sluttede: Færre ordrer i bøgerne og flere usolgte varer på lager – og som konsekvens holder flere virksomheder igen med at øge produktionen. Udviklingen er en naturlig følge af de svage økonomiske tal, vi har set hos flere af vores vigtige handelspartnere, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

- Usikkerhed om udfaldet af Brexit og mulig fortsættelse af amerikansk handelskrig betyder, at flere virksomheder er mere tilbageholdende med at investere og at efterspørge varer fra hinanden. De savner afklaring, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold