04.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Lave forventninger kan ramme produktion og investeringer

Risiko for hårdt Brexit, afmatningstegn på en række af Danmarks vigtigste eksportmarkeder samt fortsat handelskrig mellem USA og Kina sætter sine spor i virksomhedernes forventninger til fremtiden. Efterspørgslen herhjemme vil dog holde gang i væksten, mener DI’s cheføkonom.

Med dagens nye tal for erhvervenes konjunkturindikatorer forværres industriens i forvejen svage forventninger til fremtiden. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den sammensatte konjunkturindikator for industrien går tilbage fra 0 i november til -5 i december.

Udviklingen i dansk økonomi bevæger sig i øjeblikket på en knivsæg. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

Det første nøgletal i 2019 skuffer desværre. Dagens tal bød på en yderligere nedjustering af industriens i forvejen svage forventninger til fremtiden. De kølige forventninger skyldes især faldende produktion, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Faldet i industriens forventninger kan indikere, at flere industrivirksomheder er på hælene og vil nedjustere produktion og investeringer, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Udviklingen i dansk økonomi bevæger sig i øjeblikket på en knivsæg. På den ene side vokser husholdningernes forbrug og understøtter væksten, mens øget international uro på den anden side får grunden til at vakle under de danske eksportvirksomheder. Vi vurderer i DI, at danske virksomheder navigerer uden om skærene, og at vi i år ser en vækst på 1,8 pct., siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold