09.01.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Skrøbelig fremgang i eksporten

2018 blev et hårdt år for eksportvirksomhederne. I november steg eksporten dog en smule, og det giver håb for det kommende år.

Vareeksporten steg med 0,8 procent i november, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten steg heldigvis i slutningen af 2018 efter et år, hvor virksomhederne skulle kæmpe hårdt. Jeg håber, at de positive tendenser fortsætter i 2019, men situationen er skrøbelig. Det er bekymrende, at eksportvirksomhedernes ordrebøger lige nu er tyndere, end de har været i næsten to år, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Væksten i verdensøkonomien har toppet, og konkurrencen er skærpet. Virksomhederne skal være forberedt på, at de skal kæmpe hårdt for at hente nye ordrer hjem, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Jeg håber, at de positive tendenser fortsætter i 2019. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Udsigten for det kommende år er præget af stor usikkerhed. Vi mangler en afklaring på brexit og handelskrigen mellem USA og Kina. Samtidig er væksten i Europa på vej ned, der er politisk slingrekurs i USA, og finansmarkederne er nervøse. Men selvom usikkerheden er stor, peger alle prognoser på, at verdensøkonomien vil fortsætte med at vokse. Det skal vi formå at omsætte til øget eksport, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Det er afgørende, at fremgangen i eksporten fortsætter, hvis vi skal holde liv i opsvinget og den stigende beskæftigelse, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold