Mike Gregersen kunne allerede i sin læretid håndtere en kunde 100 procent gennem et reparationsforløb og er en velfortjent vinder af DI

Foto: Henrik Marcher Larsen
23.01.19 DIB Nyheder

Ung mekaniker med usædvanlige evner er årets lærling i Aalborg

22-årige Mike Gregersen fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Aalborg er årets lærling i DI Aalborg. Han blev overrasket af venner og familie og fik overrakt prisen af Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg, og Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

DI Aalborgs lærlingepris 2019 går til 22-årige Mike Gregersen fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Aalborg. Mike Gregersen vinder hæderen for i sin læretid at have vist særdeles gode evner inden for mekanikerfaget, hvilket blandt andet gjorde ham til sin skoles repræsentant i ”Skills”. Mike Gregersen har desuden taget et stort ansvar inden for kontakt med kunder og er for nylig blevet fastansat hos Pedersen & Nielsen.

- Det viste sig hurtigt, at Mike er virkelig dygtig. Han scorer altid topkarakterer i skolen, og svendeprøven blev afsluttet med et 12-tal. Men han har også mange andre egenskaber, som er usædvanlige for en tekniker under uddannelse. Blandt andet har han deltaget i uddannelsen ”personlig servicetekniker”, hvor der stilles meget høje krav til personlighed. Det endte med, at Mike allerede i sin læretid kunne håndtere en kunde 100 procent gennem et reparationsforløb. Det er ikke hver dag, man møder sådan et talent, og heldigvis har Mike valgt at fortsætte hos os som fastansat, siger værkstedschef Jan Skousbøll. 

Læs også: Dækkeservietter giver brancher lærlingeoverblik

Heldigvis er der flere og flere virksomheder, som gør det godt på lærlingeområdet. Men det er vigtigt, at vi også får de sidste med. Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg

Højt prioriteret lærlingeprogram

Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S har 42 medarbejdere – heraf fire lærlinge. Desuden tre lærlinge, heriblandt Mike Gregersen, som netop er blevet færdiguddannet.

Det er højt prioriteret hos Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S at have et lærlingeprogram med praktikpladser inden for både handel, lager, logistisk og mekanikerfaget. Det er ifølge DI Aalborg nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. De faglærte medarbejdere, som er nødvendige for væksten, hænger nemlig ikke på træerne. Det gælder for mekanikere, men også eksempelvis elektrikere, klejnsmede og plastmagere. Derfor har virksomhederne brug for flere unge, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der har gode praktikpladser.

- Pedersen & Nielsens er et eksempel på en virksomhed, som tager ansvar for, at vi har adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. Heldigvis er der flere og flere virksomheder, som gør det godt på lærlingeområdet. Men det er vigtigt, at vi også får de sidste med. Det er nemlig ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet. Og det er der, de får de gode oplevelser, som kan inspirere venner og søskende til at søge en erhvervsfaglig karrierevej, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

DI Aalborgs lærlingepris blev overrakt på Pedersen & Nielsen Automobilforretning i Aalborg onsdag eftermiddag. Her blev Mike Gregersen overrasket af venner og familie og fik overrakt prisen af Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg, og Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Læs også: Virksomheder søger lærlinge længere væk

Niels Petersen
Skrevet af:

Niels Petersen

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold