Aalborg Portland A/S  har succes med at få voksne ufaglærte til at tage en erhvervsuddannelse. Det sikrer virksomheden flere medarbejdere med de rette kvalifikationer.

Foto: Aalborg Portland
08.10.19 DI Business Nyheder

Aalborg Portland uddanner ufaglærte fra egne rækker

Cementproducenten Aalborg Portland finder hver fjerde lærling blandt virksomhedens ufaglærte medarbejdere.

Det kræver sin mand og kvinde at producere 2,4 millioner ton grå og hvid cement hvert år. Det skaber behov for en betydelige pulje af faglærte medarbejdere, hvilket giver mange nye lærlingepladser hos Aalborg Portland.

Behovet for faglært arbejdskraft er så betydeligt, at virksomheden i stigende grad finder løsningen i egne rækker, nemlig ved at tilbyde ufaglærte medarbejdere en læreplads. Som eneste danske producent af cement er det nemlig vanskeligt at finde kvalificerede medarbejdere, forklarer HR-partner Svend Pedersen, Aalborg Portland.

- Ved at efteruddanne ufaglærte medarbejdere og have lærlinge kan vi selv skabe en fødekæde, som opretholder vores behov for fagligt kompetente medarbejdere, siger han.

Virksomheden har derfor altid over 20 lærlinge og elever. Heraf er typisk hver fjerde en voksenlærling, hvilket er en lærling, der påbegynder erhvervsuddannelsen, efter de er fyldt 25 år. Det drejer sig blandt andet elektrikere, smede, procesoperatøre og industriteknikere.

Ved at hyre lærlinge internt får virksomheden medarbejdere, der kender Aalborg Portland på forhånd, og som  virksomheden ved er god og stabil arbejdskraft.

Læs også: En lærling er ikke bare en lærling

Alt i alt synes jeg, at det er en fantastisk ordning, som Aalborg Portland har sat i værk Ernst Aage Jensen, fællestillidsmand, Aalborg Portland

Fordel for medarbejderne

Fællestillidsrepræsentant Ernst Aage Jensen ser det også som et stort plus for de ansatte som dermed får en uddannelse.

- Det er i høj grad en fordel for medarbejderne, fordi en erhvervsuddannelse giver dem nogle stærke kompetencer, som er med til at sikre dem på fremtidens arbejdsmarked, siger han.

De ufaglærte beholder deres nuværende løn under uddannelsen og får sikkerhed for, at de kan blive på virksomheden bagefter.

-   Alt i alt synes jeg, at det er en fantastisk ordning, som Aalborg Portland har sat i værk, siger Ernst Aage Jensen.

Aalborg Portland A/S beskæftiger godt 335 medarbejdere i Danmark, og indgår i Aalborg Portland Holding Koncernen, der i 2018 omsatte for 8,9 milliarder kroner og har 3.011 medarbejdere. 

Læs også: Virksomhed belønnet for at give unge en ekstra chance

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lone Folmer Berthelsen

Erhvervsuddannelseschef

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret